Spelersvrouw.nl

Xavi Simons leven in een notendop

Xavi Simons leven in een notendop

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 24 juli 2023

In de voetbalwereld zijn er natuurlijk altijd jonge talenten die de aandacht weten te trekken en de harten van fans weten te veroveren. Dit gebeurt aan de lopende band en het is altijd de vraag of zo’n talent de aandacht die hij op zich heeft weten te vestigen ook kan vasthouden.

Een van die opkomende sterren is Xavi Simons, een veelbelovende Nederlandse voetballer met een opvallend talent. En iemand die de schijnwerpers zeker op zich gericht kan houden. Dit artikel biedt een informatief overzicht van Xavi Simons, inclusief zijn achtergrond, lengte, salaris, transfers en de rol die hij de komende jaren in het Nederlands elftal kan gaan spelen

Hoe is Simons carrière begonnen
© Instagram

Inhoudsopgave

Hoe is Simons carrière begonnen?

Xavi Simons is geboren op 21 april 2003 in Amsterdam en komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader, Regillio Simons, is een voormalig Nederlands international en nu voetbalagent. Maar het is vooral de invloed van zijn moeder, Lurdes, die cruciaal is geweest in de ontwikkeling van Xavi’s voetbalcarrière.

Lurdes heeft Xavi altijd gestimuleerd en ondersteund in zijn passie voor voetbal, waardoor hij de kans heeft gekregen om zijn talent te ontplooien. Met een lengte van ongeveer 1,75 meter heeft Xavi Simons een gemiddelde gestalte voor een voetballer.

Niet heel lang. Maar ook niet heel klein. En hoewel lengte niet altijd doorslaggevend is in het voetbal, compenseert Simons dit met zijn uitstekende technische vaardigheden, wendbaarheid en intelligentie op het veld. Hiermee maakt hij eigenlijk alles altijd goed. Zijn spel draait om finesse, snelle voetenwerk en een goed inzicht in het spel.

Lees ook: Wie is de vriendin van Xavi Simons?

Salaris en commerciële waarde

Op jonge leeftijd heeft Xavi Simons al indrukwekkende stappen gezet in zijn voetbalcarrière. In 2019, op slechts 16-jarige leeftijd, tekende hij al een jeugdcontract bij Paris Saint-Germain (PSG). Hoewel de exacte details van zijn salaris niet openbaar zijn gemaakt, wordt geschat dat hij bij deze club echt een aanzienlijk bedrag heeft verdiend.

Wat misschien ook logisch is, want je wordt niet zomaar bij PSG gevraagd. Daarvoor moet je een uitmuntende voetballer zijn. Bovendien heeft Xavi Simons aanzienlijke commerciële waarde, waardoor hij sponsordeals heeft weten te sluiten met grote merken zoals Nike en Red Bull.

Xavi Simons begon zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona, waar hij de fijne kneepjes van het spel leerde. Hij viel op door zijn technische vaardigheden en werd al snel beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. In 2019 verruilde hij Barcelona voor Paris Saint-Germain, waar hij zich verder kon ontwikkelen.

Hij maakte indruk en werd gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen van de club. Maar toch maakte hij de transfer naar het Nederlandse voetbal. Hij speelde 1 seizoen bij PSV, op 18 juli werd hij teruggehaald door zijn oude club.

PSG betaalde 4 miljoen euro voor de aanvaller. Ze verhuurden hem direct aan RB Leipzig, waar Xavi minimaal 1 seizoen gaat voetballen.

Xavi Simons in het Nederlands elftal

Zijn carrière gaat dus heel goed. Zo goed dat hij in december 2022 zijn opwachting mocht maken in het Nederlands elftal. Hier was hij ook meteen het lichtpuntje van de wedstrijd. Het is dan ook logisch dat Simons wordt beschouwd als een veelbelovende speler voor de toekomst waar we nog heel veel van gaan horen.

Zijn technische vaardigheden, spelintelligentie en vermogen om het spel te lezen, maken hem een waardevolle aanwinst voor het nationale team. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij de kans krijgt om zijn kwaliteiten in het Nederlands elftal nog meer te laten zien en ook daarin een ster te worden.

Tijdens zijn debuutwedstrijd was hij één van de uitblinkers samen met Frenkie de Jong en Virgil van Dijk.


Xavi Simons vertegenwoordigt dus het nieuwe bloed in de voetbalwereld, met zijn indrukwekkende talent en sterke persoonlijkheid. Zijn moeder, Lurdes, heeft een grote rol gespeeld in zijn ontwikkeling als voetballer en heeft hem altijd gesteund in zijn passie.

Met zijn lengte, technische vaardigheden en spelintelligentie heeft Xavi Simons de potentie om uit te groeien tot een ster op het internationale podium. De voetbalwereld kijkt met spanning uit naar zijn verdere ontwikkeling en welke rol hij kan gaan spelen in het Nederlands elftal. Zijn toekomst ziet er in ieder geval heel veelbelovend uit en dat maakt nieuwsgierig naar meer.

Foto’s © Instagram