Spelersvrouw.nl

Karim Benzema: afkomst, salaris, vermogen en liefde

Karim Benzema afkomst, salaris, vermogen en liefde

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 8 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 8 juni 2023

Karim Benzema, een naam die synoniem is geworden met voetbaltalent en succes. De voetballer is geboren op 19 december 1987 in Lyon, Frankrijk en heeft een opmerkelijke reis afgelegd om een van de meest gerespecteerde aanvallers ter wereld te worden.

Met zijn indrukwekkende doelpunten, techniek en fantastische acties heeft hij zijn stempel gedrukt op het voetbalveld. We vertellen graag meer over zijn afkomst, leeftijd, vriendin en salaris.

Gezin van Algerijnse afkomst
© Instagram @karimbenzema

Inhoudsopgave

Gezin van Algerijnse afkomst

Karim Benzema werd geboren in een gezin van Algerijnse afkomst. Zijn ouders, Hafid en Wahida Benzema, emigreerden naar Frankrijk vanuit de stad Tizi Ouzou in Algerije.

Karim groeide op in de buitenwijken van Lyon, waar hij al op jonge leeftijd zijn passie voor voetbal ontwikkelde. Hij begon zijn carrière bij de lokale club Bron Terraillon SC voordat hij uiteindelijk werd opgemerkt door scouts van Olympique Lyonnais.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Robert Lewandowski

 Meer dan een decennium ervaring

Op het moment van schrijven is Karim Benzema 35 jaar oud. Hij heeft al meer dan een decennium aan ervaring op het hoogste niveau van het professionele voetbal.

Zijn doorzettingsvermogen en toewijding aan het spel hebben hem geholpen om zijn vaardigheden voortdurend te verbeteren en relevant te blijven in een competitieve sportwereld.

Karim Benzema heeft een langdurige relatie met zijn vriendin Jordan Ozuna. Het stel is al enkele jaren samen. Voordat Karim een relatie kreeg met Jordan, was hij verstrikt in affaires met Rihanna en Zahia Dehar.

Ondanks zijn wereldwijde bekendheid heeft Benzema altijd zijn privéleven buiten de schijnwerpers weten te houden. Dit is ook wat hij graag wil. Hij en Cora hebben samen twee kinderen, Ibrahim en Melia.

 Weg bij Real Madrid

 Als een van de meest getalenteerde voetballers ter wereld wordt Karim Benzema rijkelijk beloond voor zijn prestaties. Hij speelde jarenlang bij Real Madrid, natuurlijk een van de grootste voetbalclubs ter wereld.

Hoewel exacte salaris gegevens niet openbaar worden gemaakt, wordt geschat dat Benzema een jaarsalaris van zo’n 50 miljoen euro verdiende bij de club. Onlangs tekende hij voor drie seizoenen een contract bij het Saoedische Al-Ittihad.

Hier gaat hij in totaal 600 miljoen euro verdienen, en dat in 3 jaar tijd.

Benzema heeft ook verschillende lucratieve sponsorcontracten met bekende merken, waaronder Adidas. Deze deals dragen bij aan zijn indrukwekkende inkomen en zijn positie als een van de best betaalde voetballers ter wereld.

Echter, het is belangrijk op te merken dat de salarissen en contracten van spelers in de voetbalwereld regelmatig veranderen als gevolg van transfers en onderhandelingen. Nu hij een nieuwe transfer gaat maken, kan dat veranderen.

Wat maakt Karim Benzema zo’n icoon
© Instagram @karimbenzema

Wat maakt Karim Benzema zo’n icoon?

 Karim Benzema is uitgegroeid tot een icoon van het moderne voetbal vanwege zijn uitzonderlijke talent, inzet en toewijding. Met zijn Algerijnse afkomst heeft hij de weg geplaveid voor spelers met een diverse achtergrond om te schitteren in het Europese voetbal.

Terwijl hij zijn vaardigheden de afgelopen jaren bleef tonen bij Real Madrid, werd hij ook bewonderd om zijn persoonlijke leven, waarin hij een langdurige relatie met zijn vriendin Cora Gauthier heeft opgebouwd.

Naast zijn persoonlijke succes heeft Benzema ook financiële welvaart vergaard dankzij zijn voetbalcarrière en sponsordeals. Zijn invloed en prestaties inspireren jonge voetballers over de hele wereld. Karim Benzema blijft een levende legende in de voetbalwereld en zijn naam zal nog vele jaren synoniem zijn met succes en doorzettingsvermogen. Dat is zeker.

Foto’s © Instagram @karimbenzema