Spelersvrouw.nl

Wie is de vriend van atletiek wereldkampioene Nadine Visser?

De Nederlandse atlete Nadine Visser werd op 9 februari 1995 geboren in Hoorn. Ze won brons tijdens de wereldkampioenschappen indoor 2018. Visser werd in 2019 en 2021 Europees kampioene indoor op de 60 meter horden.

Inhoudsopgave

Jeugd

Visser groeide al op met atletiek; haar moeder en oma deden aan atletiek. Voor Visser met atletiek begon deed ze aan turnen en voetbal. Toen ze dertien jaar oud was koos ze volledig voor atletiek. Dat Visser talent had voor atletiek werd al snel duidelijk. Toen ze zestien jaar oud was werd ze bij de B-junioren al Nederlands kampioen op de zevenkamp en op de hordenummer binnen en buiten.

Haar prestaties gingen door in een stijgende lijn. Visser won goud op de 100 meter horden en de 4×100 meter estafette tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival. In 2012 mocht ze nog vijf gouden medailles in ontvangst nemen bij de B-meisjes. Bij de A-meisjes pakte ze de titels op de 100 meter horden. Tijdens het Europees jeugdkampioenschap in 2013 werd Visser vierde.

Loopbaan

In 2014 nam ze eerst deel aan de nationale jeugd kampioenschappen waar ze goud won op de 60 meter horden en bij het kogelstoten, en bij het verspringen tweede werd. Daarna ,tijdens het Nederlandse kampioenschap senioren, won Visser een zilveren medaille op de 60 meter horden. Tijdens de wedstrijd op de Ter Specke Bokaal was Visser de winnares bij het verspringen en liet daarmee Dafne Schippers achter zich. Visser won twee bronzen medailles tijdens het wereldjeugdkampioenschap.

Haar eerste seniorentitel won Visser in 2015 op de 60 meter worden. Door haar unieke prestatie mocht Visser, ondanks haar limiet niet te hebben gehaald, toch naar het Europees kampioenschap indoor. Daarna haalde ze haar limiet voor de Olympische Spelen van 2016. Sinds 2015 is Visser regerend Nederlands kampioen op de 60 meter horden indoor. In 2018 won ze brons op de 60 meter horden tijdens het wereldkampioenschap indoor. In zowel 2019 als 2021 werd Visser Europees kampioene op de 60 meter horden.

Privéleven

Nadine Visser heeft een relatie met Steven Nuytinck. Ook haar vriend deed jarenlang aan atletiek, waarbij hij vooral talentvol was bij het verspringen. Hij won een NK, maar een ernstige achillespeesblessure maakte een einde aan zijn atletiekloopbaan. Samen kijken ze tegenwoordig graag series en zijn ze vol van escaperooms. Ze wonen samen in de buurt van Arnhem.