Spelersvrouw.nl

Alles wat je wilde weten over NOS-verslaggever Eline de Zeeuw

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 18 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 22 juni 2023

Eline de Zeeuw is de volgende vrouw die de voetbal- en sportwereld verovert. Na Helene Hendriks, Aletha Leidelmeijer en Fresia Cousiño Arias maakt De Zeeuw snel naam in Hilversum en daarbuiten. Maar wie is deze verslaggever van de NOS eigenlijk?

Wie het Instagram-profiel van Eline de Zeeuw kan het niet gemist hebben: ze is een zeer reislustige en sportieve dame. Ze was al in Colombia, Zuid-Afrika, Vietnam, de VS en ook in de bergen is ze in haar sas. Wat verder opvalt? Eline houdt van borrelen en uit eten. Ze surft, danst en fietst.

Voor de NOS verslaat ze nieuws en tegenwoordig ook sport. Ze werkte voor Radio 1 en liep stage in Washington voor de nieuwsomroep. ,,De clichés zijn echt waar. Wonen in een ander land en mensen ontmoeten uit verschillende culturen en landen verbreedt je perspectieven. Zo besef ik des te meer hoe bevoorrecht ik als Nederlandse eigenlijk ben. We hebben betaalbare gezondheidszorg in ons land, een sociaal zekerheidsstelsel om op terug te vallen en toegang tot betaalbaar en goed onderwijs. Ik moet wel zeggen… de Nederlandse boterham met kaas heb ik ongelofelijk gemist (kom op Amerikanen, dat wat jullie kaas noemen is ‘far from the real deal’)”, schreef ze over haar stage.

Inhoudsopgave

Eriksen

In 2021 deed ze voor de NOS onder meer verslag van het EK. Daar zag ze met eigen ogen hoe de Deen Christian Eriksen een hartstilstand kreeg en in zakte. Voor zowel radio als televisie vertelde ze wat voor schok dat bij het publiek veroorzaakte. Ook bij andere wedstrijden en bij trainingen maakte ze reportages.

Prijzen

Ze wordt dan ook gezien als zeer talentvol. Niet voor niets won ze in 2017 de NSP Afstudeerprijs en de Villamedia Afstudeerprijs. In haar scriptie deed ze onderzoek naar de onafhankelijkheid van clubwatchers in het voetbal.

De Zeeuw groeide op in het Flevolandse Nagele en ging naar het  Zuyderzee Lyceum in Emmeloord, studeerde met haar masterscriptie af aan de Universiteit van Groningen (Mediastudies/Programma Journalistiek).

Liefdesleven

Over haar liefdesleven laat ze weinig los. Het is niet bekend of Eline de Zeeuw een relatie heeft, cq een vriend of vriendin. Op haar Instragram blijkt vooral dat ze het met verschillende mensen gezellig kan hebben, of dat nu vriendschappelijke, familiaire of liefdesrelaties betreft.