Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Dean Henderson?

vriendin Dean Henderson

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 mei 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Wie is de vriendin van Dean Henderson? De keeper van Manchester United én het Engelse nationale team heeft een vriendin en post geregeld foto’s van hemzelf en zijn grote liefde op Instagram. De identiteit van de schone van Henderson is echter onbekend.

Inhoudsopgave

Wie is de vriendin van Dean Henderson?

Dat Dean Henderson een vriendin heeft, staat buiten kijf. Geregeld zien we op zijn Instagram-account een kiekje van de twee voorbijkomen, de eerste aan het begin van 2020. De relatie tussen de twee lijkt ook zeer stabiel te zijn, want de goalie noemt zijn vriendin zijn ‘future wifey’ (zijn aanstaande vrouw). Desondanks weten we dus niet hoe de vriendin van Henderson precies heet, hij tagt haar nooit en zelfs de Engelse boulevardbladen tasten in het duister!

Dean Henderson keeper Manchester United en Engeland

Dean Henderson werd op 12 maart 1997 geboren in Whitehaven, een havendorp dat uitkijkt op de Isle of Man en Noord-Ierland. In de jeugd speelde hij voor het kleine Carlisle United, maar in 2013 werd hij gescout door Manchester United, dat hem inlijfde. De doelverdediger werd achtereenvolgens gestald bij Stockport County, Grimsby Town, Shrewsbury Town en Sheffield United, en vooral bij de laatstgenoemde club viel hij in positieve zin op.

Henderson kreeg een kans op Old Trafford en het duurde niet lang voordat hij David de Gea uit het doel verdreef. Op 8 oktober 2019 werd hij voor de eerste keer opgeroepen voor het Engels voetbalelftal, en op 12 november 2020 debuteerde hij voor Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland.

David de Gea maakte plaats voor Dean Henderson

David de Gea was jarenlang de onbetwiste nummer één bij United, maar begin 2021 veranderde zijn status. De Spanjaard maakte blunder na blunder en de krant Manchester Evening News schreef: “De Gea brengt geen vertrouwen in het elftal. United heeft nu een geweldige keeper (Dean Henderson dus) op de bank zitten, een jongen uit de eigen opleiding en een Engels international, die echter zal vertrekken als hij niet de kans krijgt om te bewijzen dat hij goed genoeg is om de nummer één te worden op Old Trafford. De tijd is gekomen om Henderson onder de lat te zetten.” Coach Ole Gunnar Solskjaer besloot hier gehoor aan te geven.