Spelersvrouw.nl

Jan de Voogd de vriend van Demi Vollering

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 mei 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Jan de Voogd is de vriend van Demi Vollering, een Nederlandse wielrenster van Team SD Worx. Tevens is hij de manager van zijn geliefde, en zelf ook (amateur)wielrenner. Een sportief koppel, dus. Ze zijn al jarenlang samen.

Inhoudsopgave

Jan de Voogd vriend Demi Vollering

Demi Vollering twijfelde lang of ze wel wielrenster wilde worden, maar alles veranderde toen ze haar vriend Jan de Voogd leerde kennen. Dat vertelde ze al eens op de website Nummer1. “Schaatsen ging me veel beter af, dus ik dacht: Ik blijf lekker schaatsen. Want ik wilde, net als op school, ook in schaatsen de beste zijn. Dat was mijn droom. Fietsen vond ik leuk, meer niet. Alles veranderde toen ik Jan de Voogd, nu mijn vriend, leerde kennen.”

‘Alles veranderde toen ik mijn vriend Jan leerde kennen’

“Jan was amateurwielrenner en nam me mee op training in de Ardennen. Na de eerste dag, waarin ik ongehoord lang voor mij, zo’n zes uur, achtereen op de fiets zat, was ik finaal gesloopt. Maar de volgende dag was ik hersteld en fietste mooi mee naar boven. ‘Je hebt talent, je kunt best prof worden’, zei Jan. Ik lachte zijn opmerking eerst weg, ik had nog niks gewonnen en was al twintig jaar”, vertelt Demi Vollering.

“Maar toen ik beter en harder ging trainen dankzij Stefan van Klink, begon het op te vallen dat ik goed kon klimmen en in zware wedstijden met gemak mee kon komen. Het ging steeds beter, met onder meer vorig jaar zeges in de Volta Limburg Classic en de Ronde van Emilia. Mijn droom is dus uitgekomen, maar alleen in een andere sport dan schaatsen.”

Demi Vollering wielrenster

Demi Vollering zag voor het eerst het levenslicht in 1996, in Pijnacker. Ze begon voor de ploeg van Parkhotel Valkenburg, maar tekende in 2021 bij Team SD Worx. Dat was de ultieme beloning voor meerdere bronzen, zilveren en gouden medailles. Inmiddels gaat het dus zo goed dat ze Jan de Voogd nu ook als manager nodig heeft. Maar bovenal natuurlijk als steun, toeverlaat en haar vriendje.