Spelersvrouw.nl

Truus van Gaal, de sterke vrouw naast Louis van Gaal

Truus van Gaal vrouw Louis van Gaal

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 10 mei 2014

Laatst Geüpdatet: 6 juni 2023

Zou Louis van Gaal ook hardop juichen wanneer hij intieme momenten deelt met zijn Truus? Vraagt hij haar ook of ‘hij nu zo slim is, of zij zo dom‘ wanneer ze bij het ontbijt de jam in plaats van de pindakaas aangeeft? We zullen het vermoedelijk nooit weten. Feit is wel dat Truus Opmeer de eigengereide Noordwijker vermoedelijk het allerbeste kent. In 2008 trouwden Louis en Truus in het Portugese Albufeira.

De succescoach trad op 8 augustus in het huwelijk met Truus Opmeer, die hij leerde kennen tijdens het WK van 1994 in het Amerikaanse Orlando, Florida. Truus verzorgde bobo’s van Nationale Nederlanden, waaronder Louis. ,,Ik was daar natuurlijk keihard aan het werk maar we kregen wel goed contact. Ik was niet gelijk verliefd maar dacht wel wat een leuke, gezellige, aardige, attente vent. Honderd tachtig graden anders dan het beeld dat ik van hem had”, vertelde Truus eens in een interview met Esther Kreukniet. De markante oefenmeester was sinds een half jaar weduwnaar, nadat zijn eerste vrouw Fernanda overleed aan de verschrikkelijke gevolgen van kanker. Ook Truus was al eens getrouwd op haar 22ste, maar dat huwelijk liep op de klippen omdat haar ex-man haar onder meer bedroog met een ander.

Truus, de vrouw van Louis van Gaal

Uit dat eerste huwelijk kreeg Louis met Fernanda twee dochters: Renate en Brenda. Zij waren dan ook getuigen bij het huwelijk van Truus en Louis in Portugal, waar Harry Groen de twee in de echt verbond. Dat gebeurde overigens in het luxueuze hotel waar ook het Nederlands Elftal in 2004 verbleef. Want u mag best weten: Van Gaal houdt van luxe. Bij de huwelijksvoltrekking waren zestig gasten aanwezig.

Truus van Gaal is saillant genoeg Feyenoord-fan puur sang. Dat kan ook niet anders als Rotterdamse. Ondanks het Ajax-hart van haar man verdedigt ze hem als een leeuw. Toen duidelijk werd dat Louis na het WK 2014 zou stoppen als bondscoach van het Nederlands Elftal, kon zij het niet laten om te benoemen dat dan een ander zou gaan oogsten van het werk dat Louis had gezaaid. Wat dat betreft hebben Truus en Louis elkaar goed gevonden. Ook de eigenwijze oefenmeester houdt ervan zichzelf op de borst te slaan en stelde eerder al dat de successen van FC Barcelona en Bayern München na zijn vertrek ook zijn verdiensten zijn.

Naast haar functie als ‘hoofd evenementen’ bij Nationale Nederlander werkte Truus ook lang bij RVS Verzekeringen. Ze trekt zich zijn houding op televisie soms aan: ,,Ik zeg wel eens lach toch eens wat meer op tv, maar dan zegt hij heel nuchter: er viel toch niets te lachen?! En er zijn collega’s die zo handig de media bespelen maar zo is Louis niet. Ik heb het nu opgegeven, ik moet eerlijk zeggen dat het oprechte ook wel de reden is waarom ik van hem houd, ik weet precies dat hij eerlijk is!” En over kritiek: ,,Mijn bloed gaat koken, ik kan me zo kwaad over onrecht maken! Louis zegt altijd dat ik er moet bovenstaan, dat de goede mensen die verstand van voetbal hebben er toch wel doorheen prikken. Louis heeft er last van als ik verdriet heb.”

1 comment