Spelersvrouw.nl

Betsy Lodeweges de vrouw van Dwight Lodeweges

Betsy Lodeweges is de vrouw van Dwight Lodeweges, een Nederlandse oud-voetballer en tegenwoordig trainer bij het Nederlands Elftal. Hij was ruim twee jaar lang assistent van Ronald Koeman, en na diens vertrek interim-bondscoach van Oranje. Sinds begin 2023 is hij assistent trainer bij Ajax om de jonge trainer John Heitinga te ondersteunen.

Inhoudsopgave

Betsy Lodeweges vrouw Dwight Lodeweges

Betsy Lodeweges en Dwight Lodeweges zijn al meer dan veertig jaar getrouwd. Dit ondanks het feit dat manlief regelmatig voor langere tijd naar het buitenland vertrok voor een baan. Daarover vertelde hij al eens aan de website De Trouwe Honden: “Als je voor het buitenland kiest, gaat dat met opofferingen gepaard. Dat weet je.”

“Tussen 2004 en 2007 werkte ik in Abu Dhabi en Japan. Mijn vrouw kwam regelmatig een paar dagen over, maar mijn kinderen zag ik soms vier, vijf maanden niet. Moeilijk soms, maar ik ben nu eenmaal gek op voetbal. Het is een besmetting waar je niet gemakkelijk van los komt.”

Dwight Lodeweges voetbaltrainer

Dwight Lodeweges groeide op in Voorthuizen, op de Gelderse Veluwe. Daar hielden hij en zijn vrouw Betsy ook altijd hun huis, ook al was Dwifht dus vaak in het buitenland. “Alleen zijn is een hele uitdaging, voor haar maar zeker ook voor mij.”

“Ik ben in de loop der jaren gewend geraakt aan hotelkamers en ongezellige flatjes. Het liefst reed ik elke dag terug naar Voorthuizen, ook vanuit Groningen en Heerenveen. In Leeuwarden had ik een appartementje”, zei hij daar al eens over in de Leeuwarder Courant. Uiteindelijk belandde Lodeweges als trainer bij onder meer Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Groningen, PSV en NEC.

Dwight Lodeweges interim-bondscoach na Ronald Koeman

Nadat Ronald Koeman er in augustus 2020 voor koos om het Nederlands Elftal te verruilen voor FC Barcelona, nam Dwight Lodeweges het als interim-bondscoach tijdelijk over. “Het is natuurlijk heel eervol om als bondscoach je land te vertegenwoordigen”, glunderde Lodeweges toen. Ongetwijfeld zal zijn vrouw Betsy Lodeweges ook enorm hebben genoten van haar (korte) tijd als ‘de vrouw van de bondscoach’!