Spelersvrouw.nl

Romy Burger de vriendin van Peter Leeuwenburgh

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 27 april 2021

Laatst Ge├╝pdatet: 17 september 2022

Romy Burger is de vriendin van Peter Leeuwenburgh, een Nederlandse doelman van FC Groningen. In 2021 maakte hij de transfer vanaf Cape Town City FC (Zuid-Afrika) naar het noorden van Nederland. Zijn jeugdopleiding doorliep hij bij Ajax. Peter Leeuwenburgh was samen met zijn vriendin Romy Burger ook al eens te zien in de documentaire Paradijsvoetballers.

Inhoudsopgave

Romy Burger vriendin Peter Leeuwenburgh

Romy Burger en Peter Leeuwenburgh woonden jarenlang samen in Kaapstad, in Zuid-Afrika. Al was hun laatste periode aldaar minder gelukkig, omdat het coronavirus flink huishield in het land. Ze moesten dan ook lange tijd zo veel mogelijk thuis blijven, samen met hun kindje Semm. In De Stentor vertelde Peter al eens dat hij ‘nog snel wat apparatuur voor thuissporten binnen moest halen’. “Wat gewichten en andere dingen, zodat ik wel wat kan doen.”

Romy Burger en Peter Leeuwenburgh in docu Paradijsvoetballers

“Gelukkig hebben we thuis een mooi balkonterras waar ik bezig kan gaan en kan zorgen dat ik niet te veel spiermassa verlies. Mijn vriendin Romy Burger werkte al thuis omdat ze onlinediensten verzorgt voor een Nederlands bedrijf, dus die was wel gewend thuis te zitten”, zei de doelman destijds.

Desondanks genoten Peter Leeuwenburgh en Romy Burger van iedere seconde in het prachtige Zuid-Afrika, zo was ook te zien in de documentaire Paradijsvoetballers.

Peter Leeuwenburgh doelman FC Groningen

Hoewel het leven in Zuid-Afrika schitterend was, koos Peter Leeuwenburgh er in 2021 voor om terug te keren naar de Eredivisie, en dus samen met zijn vriendin Romy Burger terug naar Nederland te verhuizen. De voormalig doelman van (Jong) Ajax en FC Dordrecht tekende transfervrij voor twee seizoenen bij FC Groningen.

Over zijn transfer vertelde de twee meter lange sluitpost aan Voetbal International: “Het is een heel mooie stap voor mij. Na drie jaar in Zuid-Afrika wilde ik graag een volgende stap maken in Europa. Nederland was geen must, maar wel heel mooi.” En dus verruilden Peter Leeuwenburgh, zijn vriendin Romy Burger en de kleine Semm de Zuid-Afrikaanse zon weer voor ons kikkerlandje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROMY (@romyburger_)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROMY (@romyburger_)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROMY (@romyburger_)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROMY (@romyburger_)