Spelersvrouw.nl

Edurne Garcia Almagro is de vriendin van David de Gea

Edurne Garcia Almagro is de vriendin van David de Gea

De Spaanse zangeres Edurne Carcia Amagro is de prachtige vriendin van David de Gea. Zij kwam voor Spanje uit op het Songfestival. Dit was in 2014. David de Gea en Edurne Carcia Almagro zijn samen sinds 2011.

David de Gea, die voluit David de Gea Quintana heet is een Spaanse doelman geboren op 7 november 1990. Hij is maar liefst 1,92 m lang en daarmee één van de langste doelmannen in de profvoetbal. 

David de Gea startte zijn carrière bij Atlético Madrid, waarna hij één seizoen te hebben gekeept in het B-team van deze club al snel wist door te stomen naar het eerste elftal. Inmiddels staat de Spaanse doelman alweer meer dan 10 seizoenen onder de lat bij het Engelse Manchester United.

De carrière van David de Gea

In 2008 wist David de Gea door te stromen vanuit de jeugd van Atlético Madrid. Al in het daaropvolgende seizoen wist David de Gea zijn debuut te maken voor deze club in het eerste elftal. Hij keepte op 18-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd voor deze club in een met 2-0 verloren wedstrijd tegen FC Porto.

Tijdens zijn debuut in de Spaanse competitie ging het de Gea een stuk beter af. Hij wist namelijk een penalty die nota bene door hem zelf was veroorzaakt te stoppen. In de twee seizoenen dat David de Gea voor Atlético uitkwam verdedigde hij 57 keer het doel en won hij zowel de Europa League als de Supercup. 

Het vertrek naar Manchester United

Zijn goede prestaties bij Atlético bleven ook in de rest van de voetbalwereld niet onopgemerkt. Zo wist David de Gea in 2011 een transfer naar Manchester United af te dwingen om daar de gestopte doelman Edwin van der Sar op te volgen.

In de eerste 4 seizoenen bij United stond David de Gea maar liefst 130 wedstrijden onder de lat, waarin hij kampioen van Engeland werd en ook twee keer de FA Community Shield wist te veroveren. Niet lang daarna in de zomer van 2015 toonde Real Madrid interesse in de doelman en bood maar liefst 40 miljoen en Keylor Navas. T

och bleef hij bij United, waar hij inmiddels tussen 2011  –  2022 zo’n 350 keer het doel verdedigde. Hij speelt op dit moment samen met  Tyrell Malacia, Jadon Sancho en Lisandro Martínez.

Interlandcarrière van David de Gea

Het debuut in de Spaanse hoofdmacht maakte de Gea op 7 juni 2014 in de wedstrijd tegen El Salvador. Hij speelde deze wedstrijd slechts 10 minuten als vervangen van Iker Casillas. Waar de Gea in het begin de strijd aan moest gaan met Casillas, is hij inmiddels een vaste waarde in de Spaanse ploeg.

Edurne Garcia Almagro de vriendin van David de Gea

De vriendin van David de Gea is Edurne Garcia Almagro een Spaanse zangeres geboren op 22 december 1985 in Collado Villalba. In 2015 beleefde Edurne Garcia Almagro haar hoogtepunt toen ze mocht uitkomen voor haar land op het Eurovisiesongfestival. Edurne Garcia Almagro en haar inmiddels man de Gea zijn al sinds 2014 samen. Ze hebben één dochter geboren op 4 maart 2021 met de naam Yanay. 

Edurne Garcia Almagro social media

Op social media is Edurne Garcia Almagro een absolute grootheid. Door haar carrière als zangeres heeft ze maar liefst 1,9 miljoen volgers, waarmee ze alles deelt. Van foto’s van haar optredens tot foto’s met haar gezin. Edurne Garcia Almagro is dus een absolute superster te noemen en absoluut niet alleen de vrouw van David de Gea. Neem hier een kijkje op haar Instagram.