Spelersvrouw.nl

Lauren Fryer de vriendin van Declan Rice

Lauren Fryer is de vriendin van Declan Rice, een Engelse voetballer van West Ham United en het nationale elftal van Engeland. Als jeugdspeler kwam hij nog uit voor Ierland, maar in 2019 overtuigde bondscoach Gareth Southgate hem om voor de Engelse ploeg te gaan spelen. Daarom is hij ook te zien op het EK in 2021.

Inhoudsopgave

Lauren Fryer vriendin Declan Rice

De relatie van Lauren Fryer en Declan Rice werd voor het eerst definitief naar buiten gebracht toen eerstgenoemde haar liefje feliciteerde met de Young Player of the Year Award, bij de London Football Awards. Ze schreef toen op Instagram: “Trotser had je me niet kunnen maken, mijn Dec. Je verdient alles, en nog meer dan dat.”

En toen Lauren Fryer even later negentien kaarsjes uitblies, jubelde Declan Rice op zijn beurt: “Fijne negentiende verjaardag aan mijn geweldige vriendin Lauren Fryer. Ik kijk er naar uit om nog meer mooie herinneringen met jou te creëren, ik hou van je.” Het moge duidelijk zijn dat we te maken hebben met een koppel dat stapelgek op elkaar is.

Declan Rice switcht van Ierland naar Engeland

Declan Rice groeide op in Ierland, maar nadat hij door bondscoach Gareth Southgate werd gepolst voor het nationale elftal van Engeland (waar hij al als tiener naartoe verhuisde) switchte hij naar een interlandcarrière in het tricot van The Three Lions. Omdat hij enkel nog vriendschappelijke wedstrijden voor Ierland had gespeeld, was zijn move nog mogelijk.

Trainer Southgate zei destijds al over de controlerende middenvelder: “Met zijn vorm verdient hij een plekje in de selectie. We houden hem al lange tijd in de gaten. Als je aan een speler vraagt om te ruilen van interlandploeg, laat dat wel zien dat je echt toekomst in hem ziet. Natuurlijk zijn er geen garanties, maar Declans vorm is geweldig. We zijn ook enthousiast over zijn karakter, en over hem in de rol van controlerende middenvelder of zelfs verdediger.”

Declan Rice voetballer West Ham United

Declan Rice heeft een tijdje in de jeugd van Chelsea gevoetbald, maar koos in 2014 voor een overstap naar stadsgenoot West Ham United. Daar waren de kansen op een doorbraak in de hoofdmacht veel groter, en de keuze leverde hem weel op. Namelijk een debuut in 2018, en inmiddels een vaste basisplaats bij de Premier League-subtopper.

De ultieme bekroning is een plekje in de nationale ploeg van Engeland voor het EK in 2021. Zijn vriendin Lauren Fryer zal ongetwijfeld apetrots op haar vriend Declan Rice zijn!

Foto’s: Facebook Lauren Fryer/Instagram Declan Rice.