Spelersvrouw.nl

Maya is de vrouw van PSV’er André Ramalho

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 21 september 2021

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

André Ramalho Silva is geboren op 16 mei 1992. De Braziliaan speelt als centrale verdediger en staat onder contract bij PSV, dat hem overnam van Red Bull Salzburg. De stoere mandekker heeft een relatie met vriendin Maya Ramalho.

Bij PSV tekende hij in de zomer van 2021 een contract waarmee hij in ieder geval tot 30 juni 2024 in Eindhoven blijft. Hoewel hij in Brazilië is geboren en als voetballer is opgeleid speelde hij er als profvoetballer nooit in de hoogste afdeling van het land. Wel speelde hij voor hij naar Nederland kwam in Oostenrijk en Duitsland in de hoogste competitie.

Inhoudsopgave

Opgeleid door Red Bull

In zijn jonge jaren kwam André Ramalho uit voor verschillende clubs die behoren tot de eigenaar Red Bull GMBH. Zo speelde hij in Brazilië bij de opleidingsclubs Red Bull Brasil. Dat deed hij tot zijn negentiende. In 2011 kwam hij naar Europa. Daar ging hij spelen voor de Oostenrijkse amateurvereniging FC Liefering. Ook deze club is onderdeel van de groep clubs van Red Bull. Hij speelde er twee jaar en kwam in totaal tot 31 wedstrijden en 5 doelpunten in die tijd. Daarna werd het tijd om de overstap naar de profs te maken en ging hij spelen bij Red Bull Salzburg, vanaf seizoen 2013/14. Ook hier zou hij twee jaar blijven hangen.

Duitsland en opnieuw Red Bull

Na twee jaar bij Red Bull Salzburg stapte Ramalho over naar de Duitse competitie. Hij tekende een contract bij Bayer Leverkusen. In zijn eerste jaar speelde hij ook voor die club. In zijn tweede jaar werd hij echter verhuurd aan 1. Mainz 05, ook een club uit de Bundesliga. Daarna keerde hij terug om weer voor Bayer Leverkusen te spelen. Dit duurde echter nog maar een half jaar, want gedurende het seizoen 2017/18 keerde hij terug naar Red Bull Salzburg. Daar speelde hij tot en met het seizoen 2020/21. Om uiteindelijk te tekenen bij PSV Eindhoven waar hij tot 30 juni 2024 zal blijven.

Vriendin Maya

André Ramalho is al lange tijd samen met zijn vriendin Maya. Het koppel is inmiddels ook getrouwd, want Maya heeft de naam aangenomen van haar man. Ook Maya is Braziliaanse en samen hebben ze een hond, genaamd Leo. Wat Maya in het dagelijks leven qua werk of studie doet is niet bekend, maar ze heeft afgaande op haar Instagram-profiel weinig moeite haar dagen te vullen. Zo gaat ze er graag op uit met hun hond, is de vriendin van de PSV’er erg sportief en brengt ze graag tijd door met vriendinnen en familie. De brunette lijkt het erg naar haar zin te hebben in Nederland.

Salaris en vermogen

PSV betaalde volgens Transfermarkt zo’n 2,5 miljoen euro voor de verdediger. Zijn salaris is niet bekend, maar wordt gezien zijn eerdere clubs en ervaring toch wel rond het miljoen geschat, al zijn daar verder geen bronnen voor dus moet deze schatting niet al te serieus worden genomen. Zijn vermogen zal na een mooie carrière in Oostenrijk en Duitsland toch ook al behoorlijk zijn.