Spelersvrouw.nl

Heeft Quinten Timber een vriendin?

Quinten Timber is een Nederlandse voetballer die voor FC Utrecht uitkomt in het seizoen 2021/22. In het verleden kwam hij ook voor Ajax uit. Hij speelt als middenvelder. Zijn broer is Jurriën Timber, die ook voor Ajax speelt en ook voor het Nederlands elftal uitkomt. Timber is zelf al eens opgenomen in de voorselectie van Curaçao. Hij speelde nog geen wedstrijden in de eredivisie, maar kwam vooral uit in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij voor Jong Ajax wedstrijden speelde. Timber kan op meerdere plekken op het middenveld spelen.

Inhoudsopgave

Opleiding bij Feyenoord

Vanaf hun vijfde jaar speelden Quinten en Jurriën Timber voor DVSU. Daar speelden zij de eerste twee jaar. Daarna maakten zij beiden de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In die tijd stonden zij nog bekend onder de achternaam Maduro. Later namen zij de naam Timber van hun moeder aan. Dit viel ook samen met de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax in 2014. Daar doorliepen de broers alle verdere jeugdelftallen, tot zij in Jong Ajax terechtkwamen. Quinten speelde sinds 2018 ongeveer 40 wedstrijden voor Jong Ajax. Hij zat ook bij de A-selectie van Ajax, maar maakte nooit zijn debuut. Vanaf 2021 speelt hij voor FC Utrecht, in zijn geboorteplaats.

Wedstrijden voor Nederland

Quinten Timber heeft voor verschillende elftallen van de KNVB gespeeld. Zo speelde hij voor Nederland-onder-15, Nederland-onder-16, Nederland-onder-17, Nederland-onder-18 en Nederland-onder-19. Met Nederland-onder-17 werd hij met zijn broer samen in 2018 Europees Kampioen in Engeland. Met Jong Ajax speelde hij ook in de Uefa Youth League, de Champions League voor jeugdspelers. Hoewel de moeder van Quinten Arubaans van afkomst is, heeft hij juist een uitnodiging van het land van zijn vader, Curaçao, gekregen om in de nationale selectie te komen spelen. Het moet echter nog wel van een eerste interland voor het eiland in de Cariben komen.

Relatie of vrijgezel?

Het lijkt erop dat Quinten Timber momenteel geen relatie heeft. Eind augustus 2021 was in de Volkskrant te lezen: ,,Ik breng geen vrouwtjes thuis, Jurriën heeft een vriendin. We lossen alles op in goede harmonie, dus ook dat.” Ook op zijn Instagram is vooralsnog geen vriendin te bekennen.