Spelersvrouw.nl

Pepijn Uljé de vriend van Liza van der Most

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 21 mei 2019

Laatst Geüpdatet: 25 maart 2023

Pepijn Uljé is de vriend van Liza van der Most, speelster van het vrouwenelftal van Oranje en Ajax.

Inhoudsopgave

Pepijn Uljé vriend Liza van der Most

Pepijn Uljé is een creatieve geest. Hij behaalde dan ook zijn bachelor aan de Willem de Kooning Academy, in illustratie en fotografie. Tijdens zijn opleiding was Pepijn al actief als freelance illustrator in zijn geboorteplaats Alphen aan de Rijn, en een jaar na zijn afstuderen, in 2012, kreeg hij zijn eerste vaste baan: als appdesigner bij Sixpack Mobile Applications. Uiteindelijk werkte Pepijn er een jaar.

Daarna maakte de vriend van Liza van der Most de overstap naar informatietechnologieservice The Capitals, waar hij de functie digital designer bekleedde. Via een korte periode bij BAMTECH Media belandde Pepijn in juli 2018 bij de streamingservice van Disney, waar Pepijn nu senior product designer is. Hij werkt op het kantoor in Amsterdam.

© Instagram

Pepijn Uljé en Liza van der Most al jaren samen

Inmiddels zijn Pepijn Uljé en Liza van der Most al een behoorlijke tijd samen. Liza, die in 1993 voor het eerst het levenslicht zag in het Zuid-Amerikaanse land Colombia, streek in 2012 neer bij Ajax en daar speelt ze nu nog steeds.

Liza van der Most in WK-selectie Oranje Leeuwinnen

Haar interlanddebuut maakte Liza, verdediger van beroep, in 2014. Ze heeft altijd veel vertrouwen gekregen van bondscoach Sarina Wiegman, ook al had ze heel lang een topper als Anouk Hoogendijk voor zich en moest ze zich de afgelopen jaren meerdere keren afmelden met hardnekkige blessures.

Van der Most mag ook meereizen met de Oranje Leeuwinnen naar Frankrijk, voor het WK 2019. Ongetwijfeld kijkt haar geliefde Pepijn dan vol trots mee.