Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Daniëlle van de Donk?

Beth Mead vriendin Daniëlle van de Donk

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 21 mei 2019

Laatst Geüpdatet: 12 juli 2023

Beth Mead is de ex-vriendin van Daniëlle van de Donk, speelster van het vrouwenelftal van Oranje en Olympique Lyonnais. Bij de Engelse grootmacht waren ze ook nog eens ploeggenoten van elkaar. Maar deze relatie is ten einde gekomen en Beth gaat nu met Vivianne Miedema. Maar heeft Daniëlle al een nieuwe partner?

Inhoudsopgave

Beth Mead ex-vriendin Daniëlle van de Donk

Beth Mead begon haar carrière als profvoetbalster in 2011, bij Sunderland. Ze had haar jeugdopleiding doorlopen bij Middlesbrough, maar ging voor een doorbraak bij de volksvereniging die uitkomt in de Women’s National League North. Het bleek een goede keuze, want zes jaar lang ontwikkelde Mead zich in Sunderland erg goed (Mead was ook veelbelovend jeugdinternational van Engeland), totdat in 2017 topclub Arsenal op de stoep stond.

Tegenwoordig is de blondine een vaste kracht in de hoofdmacht van The Gunners, en in het eerste elftal van de Engelse nationale ploeg. Haar stap naar Arsenal pakte verder ook op persoonlijk gebied erg goed uit. Ze kwam in het Emirates Stadium namelijk samen te spelen met Daniëlle van de Donk, die al in 2015, na periodes bij onder meer Willem II en PSV, vanuit het Zweedse Göteborg naar Londen was gekomen.

© Instagram

Beth Mead en Daniëlle waren teamgenoten bij Arsenal

De vonk tussen hen sloeg eigenlijk al vrij snel over. De twee werden steeds meer onafscheidelijk, zowel binnen als buiten de lijnen. En inmiddels kunnen we dus spreken van een relatie tussen de speelsters.

In De Volkskrant ging Daniëlle al een keer in op het verschil tussen mannenvoetbal en vrouwenvoetbal qua tegenstand: “Mannen zijn als tegenstander hard, vrouwen gemeen. Die krassen, knijpen en trekken aan je haren. Maar vrouwen incasseren beter. Als iemand van ons wordt getackeld, staat ze op en gaat ze verder.”

In bovenstaand fragment is echter te zien dat Beth Mead een keer niét gelijk op kan staan na een snoeiharde tackle. Ze ligt met pijn op de grasmat, en dat kan ploeggenoot en vriendin Daniëlle van de Donk duidelijk maar moeilijk verdragen.

Beth Mead en Daniëlle van de Donk tegenover elkaar op WK 2019?

Ze gaat tekeer tegen de scheidsrechter van dienst, die zelfs een flinke zet te verwerken krijgt, en bekommert zich daarna om haar Beth. Een erg lief, maar soms ook bikkelhard koppel. Wie weet wat er gebeurt als ze op het WK 2019 lijnrecht tegenover elkaar komen te spelen!