Spelersvrouw.nl

Noemi Ferré vriendin van Sepp Kuss

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 4 juli 2020

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Noemi Ferré is de vriendin van Sepp Kuss, een Amerikaanse wielrenner die sinds 2019 fietst onder de vlag van Team Jumbo-Visma. Noemi is zelf ook fanatiek actief in het wielrennen: ze maakt onderdeel uit van het Massi-Tactic UCI Women’s Team.

Inhoudsopgave

Noemi Ferré vriendin Sepp Kuss

Noemi Ferré Fernández is in 1991 geboren in Spanje. Ze is een wielrenster op behoorlijk hoog niveau; niet voor niets behoort ze tot het Massi-Tactic UCI Women’s Team. Op haar Strava-account zien we verder dat de Catalaanse zeker vijf keer per week de fiets uit de schuur haalt en gemiddeld zo’n 370 kilometer in 15 uur tijd rijdt.

Sepp Kuss zag voor het eerst het levenslicht in Amerika, in Durango in 1994. Hij is dus drie jaartjes jonger dan zijn vriendin Noemi Ferré. Kuss boekte in 2014 zijn eerste grote prestatie door derde te worden op het NK Crosscountry voor beloften. Twee jaar later volgde zijn eerste UCI-overwinning, middels de tweede etappe in de Tour de Beauce.

Noemi Ferré Spaanse wielrenster

Na prima klasseringen in onder meer de Joe Martin Stage Race, de Ronde van de Gila en de Ronde van Californië mocht hij in de Rode van Utah één dag de leiderstrui dragen, dankzij een tweede plek in de tweede etappe.

In 2018 tekende Kuss bij Team LottoNL-Jumbo, dat een jaar later overging in Team Jumbo-Visma. Rond die tijd zette Kuss, onder toeziend oog van zijn vriendin Noemi Ferré, zijn grootste succes neer: hij won de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje.

Sepp Kuss won vijftiende etappe Ronde van Spanje 2019

In een interview met Ciclismo International sprak Kuss al eens zijn ambitie uit om ‘verder te groeien’ in het shirt van Team Jumbo-Visma. “Ik denk dat dat kan hier. Uiteindelijk gaat het erom dat je de beste bent, toch? Ik functioneer beter als ik een koers rijd met meerdere kopmannen. Dat geeft dat beetje minder druk en dan kan ik vrijer koersen, in plaats van dat ik zeven man heb die op mij letten. Dat kan ook stress opleveren.”

Hoe dan ook zal zijn vriendin Noemi Ferré apetrots op Sepp Kuss zijn. En andersom geldt dat evenzeer!

Dit bericht bekijken op Instagram

Barely gone and missing you like crazy already 😁 Can’t wait to see ya in a couple of dayzzzzz @seppkuss 🍄🐥🇦🇩

Een bericht gedeeld door Noemi Ferré (@mminoe) op