Spelersvrouw.nl

Shannice Wilner vriendin van Leonne Stentler

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 juni 2019

Laatst Geüpdatet: 25 maart 2023

Shannice Wilner is de vriendin van Leonne Stentler, voormalig international van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal en vaste analist van de NOS tijdens het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk.

Inhoudsopgave

Shannice Wilner vriendin Leonne Stentler

Shannice Wilner is geboren in Hoofddorp en woont tegenwoordig in Amsterdam. Ze studeerde dan ook op de Universiteit van onze hoofdstad, waaraan ze in 2018 afstudeerde van de opleiding Toegepaste Psychologie.

Al snel daarna richtte ze een eigen bedrijf op: Strategriet, een online communicatiebureau dat voor bedrijven ‘verhalen verteld en vertaald naar een online strategie’. Gelukkig heeft Shannice daarnaast ook voldoende tijd om te genieten van haar vriendin Leonne Stentler.

© Instagram

Leonne Stentler voormalig Oranje Leeuwin

Leonne Stentler zag voor het eerst het levenslicht in Rotterdam, maar doorliep haar jeugdopleiding uitgerekend in Amsterdam bij Ajax. Na een periode van vijf jaar bij ADO Den Haag keerde ze in 2012 terug bij haar jeugdliefde uit Amsterdam, waar vriendin Shannice al woonde. In 2015 stopte Leonne als profvoetbalster, met negen interlands voor de Oranje Leeuwinnen achter haar naam. Ze was er onder meer op het EK 2013 in Zweden bij.

Ze voetbalt dus al niet meer, maar Leonne is nog altijd druk bezig in de voetbalwereld. Zo is ze een voetbalkledingmerk genaamd Liona gestart, speciaal voor vrouwen. Ook zet ze zich nog in voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, zit ze bij de vereniging voor ex-internationals van het vrouwenelftal en maakt ze deel uit van de sporterscommissie van het NOC*NSF.

Leonne Stentler vaste analist NOS bij WK Vrouwenvoetbal 2019

Verder is Leonne één van de vaste analisten in de NOS-studio rondom het WK Vrouwenvoetbal van 2019. Dat doet ze samen met Daphne Koster, Mandy van den Berg, Anouk Hoogendijk en Tessel Middag.

Net als vriendin Shannice Wilner heeft Leonne Stentler dus ook een druk leven, maar als ze dan eens wat vrije tijd te spenderen hebben, gaan ze er graag samen op uit. Soms zelfs met de gehele familie Wilner of Stentler. Twee ambitieuze powervrouwen die perfect bij elkaar passen!