Spelersvrouw.nl

Vivianne Miedema, de parel van het Nederlands vrouwenelftal

Vivianne Miedema met Graziano Pelle

Ze geldt als het grootste talent van het Nederlandse vrouwenvoetbal: Vivianne Miedema. Al op 18-jarige leeftijd had ze haar buitenlands avontuur te pakken en tekende ze – met hulp van de vader van Arjen Robben – bij Bayern München. 

Met de Beierse grootmacht werd ze in 2015 pardoes kampioen. Miedema groeide op in Hoogeveen, deed de HAVO en ontwikkelde zich door lange tijd met en tegen jongens te voetballen bij HZVV en VV De Weide. Als 14-jarige tiener debuteert ze al in de Eredivisie Vrouwen namens sc Heerenveen. Haar carrière blijft als een speer gaan en ook bij de Oranje Leeuwinnen is ze al snel een vaste en veelscorende waarde. Haar geheim? Een broodje tonijn voor elke wedstrijd.

Vivianne Miedema is verder de nuchterheid zelve. Ze woont in München en heeft een relatie met Stefan Luchtenberg, een zeven jaar oudere sportdocent die net als Vivianne behoorlijk voetbalmaf is. Beiden delen een passie voor Feyenoord. Haar broertje Lars voetbalt ook, zij het op een iets lager niveau, namelijk bij PEC Zwolle.

Vivianne Miedema bij Oranje en Bayern München

Vanwege haar buitengewone talent werd ze de afgelopen jaren geregeld vergeleken met Lionel Messi: ,,Messi komt altijd wel weer ter sprake tijdens interviews”, verzuchtte Miedema in gesprek met Metro.

„Ik word er inmiddels een beetje moe van, haha. Ik lijk totaal niet op hem. Niet als speler en ook niet als mens. Hij blijft altijd op de achtergrond, geeft zelden interviews. Ik kom altijd opdraven, vind het juist leuk om voor de camera te praten over het leukste dat er is: voetbal. Als spits ben ik meer een echte afmaker. Hij natuurlijk ook, maar Messi is wat eleganter en heeft een individuele actie. De vergelijking streelt natuurlijk mijn ego, maar het betekent ook dat de druk groter is. Iedereen verwacht maar dat ik doelpunten maak.”

In 2015 werd ze uitgeroepen tot ‘Hoogevener van het Jaar’ en was bovendien te gast in de TV show van Ivo Niehe. In Canada mag ze in de zomer van 2015 aan de bak op het eerste wereldkampioenschap voetbal waar Nederland aanwezig is.

1 comment