Spelersvrouw.nl

Lotte Ernsten, vrouw van Bram van Polen

Lotte Ernsten vriendin van Bram van Polen

Bram van Polen, rechtsback van beroep, heeft een relatie met Lotte Ernsten. Samen hebben ze een dochtertje: Saar. In juni 2017 zijn de twee getrouwd

Beiden komen van de Veluwe. Bram, geboren in Nijkerk, begon zijn carrière bij VVOG uit Harderwijk. Daar werd hij opgepikt door Vitesse, waar de rechtspoot echter niet wist door te breken. In zijn tienerjaren had hij bovendien een opmerkelijk bijbaantje: hij dresseerde walrussen in het dolfinarium in Harderwijk.

Bij PEC brak hij wel door. Wat heet: Van Polen, vroeger nog wel eens bespot door René van der Gijp, is niet meer weg te denken uit het succesvolle elftal van Ron Jans. Hij was bovendien ook degene die het eerste doelpunt maakte in het huidige stadion. Over zijn eerste jaren bij Zwolle vertelde hij onlangs aan Voetbal International. ,,Zwolle voelde als een veredelde amateurclub. Heel sociaal, laagdrempelig. Dat gevoel heerst hier vandaag de dag nog altijd en dat is ook de kracht van deze club. Maar in mijn beginjaren ging alles er nog lang niet zo professioneel aan toe als nu. We trainden nog bij de amateurs van Be Quick ’28, hun krakkemikkige kantine was ons spelershome. Onder Jan Everse aten we bijna altijd frikadellen na de training.”

Lotte Ernsten vriendin Bram van Polen

Lotte werkt als ‘gastvrouw’ in de horeca. Eerst bij restaurant Os en Peper, tegenwoordig bij Ratatouille. Voor ze begon met werken volgde ze het Deltion College, eveneens in Zwolle, gevolgd door de Stenden Univerity Leeuwarden. De kans bestaat dat vriendin Lotte en hun dochter Saar in de toekomst alsnog met hun voetballende vriend en vader meegaan naar een buitenlands avontuur.

,,Ik zou ook zo graag nog het avontuur opzoeken. Voetballen in een mooi land. Australië of zo. Of Zuid-Afrika”, stelde Van Polen tegenover VI. Zoals hij ook graag international zou willen zijn voor Canada, het land waar zijn vader geboren werd. Vooralsnog blijven Bram van Polen en Lotte Ernsten echter gewoon in het kalme Zwolle. Zie hieronder enkele foto’s van het stel.