Spelersvrouw.nl

Helena Seger en Maria Olhage, vrouwen van Zlatan Ibrahimovic

Helena Seger vrouw van Zlatan Ibrahimovic

Franse tabloids noemen haar ‘Queen Bee of French WAGs’. Helena Seger presteert het om het al meer dan tien jaar uit te houden aan de zijde van Zlatan Ibrahimovic.

De Zweedse schone is bovendien meer dan tien jaar ouder dan de eigenzinnige spits. In zijn biografie noemde hij haar een ‘evil super bitch deluxe’. Ook in de documentaire Becoming Zlatan is de blondine te zien. Samen hebben ze twee zoons: Maximillian and Vincent. Al op jonge leeftijd verliet ze Lindesberg, waar ze te boek stond als enigszins rebels, om haar dromen na te jagen. Als 17-jarige trok ze naar Malmö, de geboortestad van Zlatan. In 2005 sloeg de vonk over, al noemden Zweedse media haar aanvankelijk een ‘golddigger’.

Onterecht vond ze, omdat ze haar leven reeds uitstekend op de rails had met een bloeiende loopbaan als zakenvrouw. Ook zonder het fortuin van Zlatan was ze reeds multimiljonair. Haar interesse ligt met name in de mode, sport en media. Ze was bovendien actrice en model, waarbij ze onder meer op de cover van Elle poseerde.

Helena Seger vrouw van Zlatan Ibrahimovic

Er gaan de nodige anekdotes over Zlatan en zijn liefdesleven. Bijvoorbeeld die van een journalist die de Zweed vroeg wat hij zijn vroegere vriendin Maria voor hun verloving had gegeven: ,,Niets. Ze heeft Zlatan al.” Gevraagd door een vrouwelijke verslaggeefster naar zijn seksuele geaardheid, repliceerde Ibrahimovic: ,,Kom naar mijn huis, dan zul je zien of ik homo ben. En neem ook je zus mee..” En bescheiden als hij is: ,,Normaal gesproken kun je geen legende worden voordat je sterft, maar ik ben een levende legende..”

Voordat Zlatan Ibrahimovic een relatie kreeg met Helena Seger, was hij enige tijd samen met Maria Olhage, een studente grafisch design. Ze ontmoetten elkaar in 2000, toen Maria werkte in een hotel op Cyprus waar de Zweed vakantie vierde. Over die ontmoeting vertelde ze: ,,Hij was zo verlegen. Hij zat in de bar om me de hele dag gezelschap te houden. Ik wist niet dat hij een bekende voetballer was. Het schokte me te merken hoeveel aandacht hij kreeg toen ik thuis kwam.” Zlatan Ibrahimovic en Maria Olhage waren zelfs verloofd, maar vlak voor de spits naar Ajax vertrok, beëindigden ze hun relatie.