Spelersvrouw.nl

Kimberley Herpelinck vrouw van Jos van Emden

Kimberley Herpelinck is de vrouw van Jos van Emden, wielrenner van Jumbo-Visma. De tijdritspecialist won al eens een etappe in de Giro d’Italia en is ieder jaar aanwezig in de grote rondes. Jos van Emden vroeg zijn toenmalig vriendin Kimberley op een opvallende manier ten huwelijk.

Inhoudsopgave

Van Emden vraagt Kimberley tijdens tijdrit ten huwelijk

Kimberley Herpelinck, geboren in het Zeeuwse Aardenburg, leerde Jos van Emden kennen in een hotel net over de Belgische grens. Zij werkte daar, hij kwam er overnachten. De vonk sloeg eigenlijk al gelijk over, en inmiddels is duidelijk waarom: de twee zijn gemaakt voor elkaar. Niet voor niets trouwden Kimberley en Jos in november 2014.

In dat jaar deed vriend Jos zijn grote liefde op een spraakmakende wijze een aanzoek: hij stapte tijdens een klimtijdrit in de Giro d’Italia plots van zijn fiets om op zijn knieën te gaan voor Kimberley. Jos stond toen op plaats 106 in het algemeen klassement, dus hij kon het zich ook gemakkelijk permitteren. De in Schiedam geboren wielrenner volgde het voorbeeld van de Belg Johan Vansummeren, die na een zege in Parijs-Roubaix (2011) zijn vriendin ten huwelijk vroeg.

Kimberley de vrouw van Jos van Emden

Jos van Emden en Kimberley Herpelinck kregen in 2017 hun eerste kind. Het is voor hem dan ook best lastig dat hij soms lang op pad moet met zijn fiets. Zo moest hij vlak na de geboorte van de kleine al vertrekken voor de Giro. Van Emden vertelde toen al dat hij ‘de internetbundel alvast had aangepast thuis, want ze zouden veel gaan Skypen’. Zo heeft Van Emden toch veel contact met vrouw Kimberley en de kleine.

“Ja, we hebben veel tijd in te halen, maar gelukkig was ik na de Giro veel thuis en heb ik de vaderplicht een beetje kunnen inhalen. Dit hoort bij het vak. Het is niet altijd even makkelijk, maar we gaan gewoon door”, zei Van Emden in De Telegraaf. “Een kind helpt wel om te relativeren, al moet je dat niet te veel doen. Sommige jongens worden bang als ze vader worden, maar ik vind het iets moois en het motiveert alleen maar.” Goed om te horen!