Spelersvrouw.nl

Ulla Sandrock vrouw van Jürgen Klopp

Ulla Sandrock is de vrouw van Jürgen Klopp, de trainer die Liverpool en eerder Borussia Dortmund naar grote hoogtes wist te brengen. Ulla is wel al de tweede vrouw van Klopp.

Inhoudsopgave

Ulla Sandrock vrouw Jürgen Klopp

Ulla Sandrock en Jürgen Klopp leerden elkaar kennis in een pub tijdens het Oktoberfest van 2015. In december van datzelfde kalenderjaar gaven ze elkaar al het ja-woord. De vonk sloeg dus al heel snel over.

Ulla was op dat moment social worker en had als auteur al enkele kinderboeken achter haar naam staan. Eén van die boeken gingen over ‘magic football’. Jürgen zei over dat boek eens: “Het is net als Harry Potter, maar dan over voetbal. Er wordt niet gevlogen op een stok, maar het gaat gewoon over voetbal!” Een recensie in Der Spiegel schreef voor dat er het boek ‘pure fascinatie voor het voetbal ademt’. Een mooie gelijkenis tussen Ulla en man Jürgen.

© Instagram

Die First Lady Der Bundesliga

De blondine heeft ook drie jaar lang gewerkt op een Duitse school in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Man Jürgen trainde Borussia Dortmund, waar ze destijds regelmatig op de tribune gespot werd. De toonaangevende krant Bild noemde Ulla dan ook al gelijk ‘Die First Lady Der Bundesliga’.

Sabine Klopp was eerste vrouw Jürgen Klopp

Ulla Sandrock is de tweede vrouw van Jürgen Klopp, want de huidige Liverpool-trainer trouwde eerder met Sabine. Dat huwelijk kwam in 2001 echter tot een einde. Wel hebben zij samen een kind: Marc Klopp, geboren in 1988.

Zoon Klopp was ook profvoetballer

Marc begon ook ooit een carrière als voetballer bij Borussia Dortmund, maar door een zware blessure moest hij die al op 23-jarige leeftijd opgeven. Verder heeft de huidige geliefde van Jürgen, Ulla, ook een kind uit een eerder huwelijk: Dennis.

De tortelduifjes zijn inmiddels volledig verknocht aan elkaar, erkent Jürgen. “Ulla en ik hebben een gelukkig en ongelooflijk harmonieuze relatie.” Dat zit dus helemaal snor tussen hen!