Spelersvrouw.nl

Marten Glotzbach man van Sarina Wiegman

Marten Glotzbach is de man van Sarina Wiegman, de bondscoach van momenteel het Engelse vrouwenelftal. De twee zijn al jaren gelukkig getrouwd. Sarina heeft jarenlang ontzettend goed gedraaid met de Leeuwinnen en wist dit te bekronen met een EK titel

Inhoudsopgave

Marten Glotzbach man Sarina Wiegman

Marten Glotzbach is geboren in Den Haag. Daar heeft hij in 1994 ook op de hogeschool zijn bachelor in commerce marketing/commerciële economie behaald. Een jaar later begon Glotzbach aan de UEFA B-opleiding voor trainers, en ook het UEFA A-diploma volgde al snel.

In 2007 was de Hagenees ook nog een jaartje KNVB Docent en daarna volgde hij de schoolopleiding education in economie, maar het liefst stond Glotzbach op het voetbalveld aanwijzingen te geven, in plaats van in een lokaal. Net als zijn Sarina Wiegman, dus.

© Instagram

Marten Glotzbach net als Sarina Wiegman voetbaltrainer

De trainerscarrière van Glotzbach begon in 1986 al, bij HBS. Daarna ging hij nog aan de slag bij achtereenvolgend HV & CV Quick, RKSV, JAC, SVV Scheveningen, Westlandia, Sportclub Monster en sinds 2018 bij Eredivisieclub ADO Den Haag.

Bij zijn jeugdliefde heeft Glotzbach het dameselftal Onder 16 onder zijn hoede. Een mooie gelijkenis met zijn vrouw dus, bondscoach Sarina Wiegman, wederom. Ondertussen is hij ook nog altijd docent Economie voor de MAVO op het Segbroek College in Den Haag.

Sarina Wiegman bondscoach Oranje Leeuwinnen

Sarina en Marten zijn dus beiden voetbaldieren. “Ik zou het liefst zeggen dat we het niet vaak over voetbal hebben samen, maar dat is niet waar. Een van onze dochters zit bij haar vader in het team. De ander is zwaar geblesseerd nu. Wij letten er alleen heel erg op dat het niet altijd over voetbal gaat”, vertelde Wiegman daar al eens over, in De Volkskrant.

Achter elke sterke bondscoach, staat dus ook een sterke man. Samen met Marten rekenen we allemaal weer op Sarina Wiegman tijdens het EK 2019 voor Vrouwen, in Frankrijk.