Spelersvrouw.nl
Daisy Vorm vrouw en vriendin Michel Vorm

Michel Vorm domineert allesbehalve de boulevardbladen. Dat komt mede omdat hij al vele jaren een gelukkige relatie heeft met vriendin Daisy Vorm. Samen hebben ze twee kinderen en een hond.

Daisy van der Wijst, zoals de voetbalvrouw door haar ouders werd aangegeven bij de burgerlijke stand, komt uit het Brabantse Uden, waar ze naar het Kruisheren Kollege ging. Aanvankelijk wendde de jeugdliefde van de IJsselsteiner zich grotendeels aan haar taak als moeder. De afgelopen jaren startte ze echter, net als inmiddels vele voetbalvrouwen, een eigen kledingmerk. ‘DAIVOR by Daisy Vorm’, heet de mode die ze verkoopt. Afgaande op de foto’s van DAIVOR verkoopt zij vooral gekke en kekke jurkjes.

Het koppel leerde elkaar kennen op vakantie, vertelt Daisy aan Quote: ,,Toen ik twintig was, ging ik met een vriendinnetje naar Chersonissos op Kreta. Op de eerste dag ontmoette ik Michel in een feestcafé. Een vriend van hem kwam op me af en zei: “Ik heb iemand voor jou.” Heel raar vond ik dat. Maar ja, ik ben toch naar Michel gelopen. Het was zijn laatste avond daar, dat was wel jammer. Toen we naar het hotel liepen, vroeg iemand of ik wist met wie ik had staan praten. “Google hem maar”, was het advies. Ik wist helemaal niet dat Michel een voetballer was. Eerlijk gezegd dacht ik: dit wordt ’m niet. Een voetballer, daar had ik helemaal geen zin in. Hij zei dat hij me zou bellen, maar ik hoorde niets meer. Tot hij na een maand opeens belde. Dat was nogal lastig geweest, want hij was zijn telefoon kwijtgeraakt op het vliegveld. Toen zijn we in Den Bosch een drankje gaan doen. Daarna was het eigenlijk aan.”

Haar passie lijkt zonder twijfel mode en beauty. Ze veranderde de afgelopen jaren met regelmaat haar haarkleur. We zagen haar zowel als brunette, blondine en als roodharige ‘femme fatale’ voorbijkomen. Bovendien lijkt ze ten opzichte van de periode waarin Michel Vorm nog keeper was bij FC Utrecht de nodige kilootjes te zijn kwijt geraakt.

Daisy Vorm, de vrouw en vriendin van Michel Vorm

Op haar armen prijken tattoo’s en sinds haar voetballende man Swansea City verruilde voor Tottenham Hotspur wonen ze in Londen. Hoewel Daisy dus ook een eigen bedrijf heeft, staat hun leven toch vooral in het teken van het voetbal. Dat bleek bijvoorbeeld in 2010, toen de geboorte van hun eerste kind Jaivy samenviel met het WK waarvoor Michel Vorm werd geselecteerd.

,,Natuurlijk vraag je jezelf dan af of je in Nederland moet blijven”, legde Vorm de keuze om niet bij de geboorte te zijn uit aan De Telegraaf. ,,Maar na overleg met mijn vriendin Daisy was het antwoord: nee. Ik ga naar Zuid-Afrika en blijf daar. Pas na het WK zal ik mijn zoon voor het eerst knuffelen. Maar via de webcam en op digitale foto’s kan ik hem gelukkig al eerder zien.” Michel en Daisy trouwden in het geheim in 2012.