Spelersvrouw.nl

Eva Hoeke, vriendin van Vitesse-watcher Marcel van Roosmalen

Eva Hoeke vriendin van Marcel van Roosmalen

Zij schrijft voor het Parool, hij is vooral bekend vanwege zijn boeken over Vitesse. De enthousiaste Eva Hoeke en beroepsmopperpaar Marcel van Roosmalen zijn een setje!

Eva Hoeke verwierf even wereldfaam door als hoofdredactrice van het blad Jacky popster Rihanna te omschrijven als ‘niggabitch’. De Amerikaanse zangeres reageerde not amused: ,,Jullie blad is een trieste weergave van de ontwikkeling van de mensenrechten!” , foeterde ze via haar twitteraccount. ,,Ik vind jullie respectloos en nogal hopeloos. Jullie hebben geen legitieme en beschaafde informatie meer om af te drukken.” Hoeke ging diep door het stof, maakte excuses en beloofde rectificatie, maar het leed was al geschied en ze besloot op te stappen.

Ze zocht vervolgens even een toevlucht in de drank: ,,Ik heb heus wel nachten wakker gelegen, en ik kon elke ochtend naar de glasbak”, vertelde ze Opzij. Gelukkig heeft ze in Marcel van Roosmalen een partner in crime. Ook de columnist van NRC en nog tal van andere bladen en kranten is een liefhebber van genotsmiddelen, met name tabak.

Eva Hoeke, vriendin van Vitesse-watcher Marcel van Roosmalen

Hij geldt, samen met Johan Derksen, als ambassadeur van rokend Nederland. Van Roosmalen kreeg bekendheid door zijn drie boeken voor Hard Gras over Vitesse, waarin hij nauwgezet en op hilarische wijze omschreef welke absurde dingen allemaal plaatsvonden achter de schermen plaatsvonden bij de Arnhemse voetbalclub.

Telkens weer beloofde hij dat hij nooit meer over zijn jeugdliefde Vitesse zou schrijven, maar voor het boek over de veel te vroeg overleden Theo Bos (‘Het is wat het is’) maakte hij een uitzondering. In 2014 verscheen bovendien ‘Schijt’, wederom een boek over een seizoen Vitesse waarin zijn kompaan Theo Janssen stopte en zijn muze Ester Bal werd weggestuurd.

Samen schreven Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen het boek ‘De stad, de kroeg en de man’.

1 comment