Spelersvrouw.nl

Antoinnette Scheulderman, vriendin van Michel van Egmond

Antoinnette Scheulderman vriendin van Michel van Egmond

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 23 maart 2015

Laatst Geüpdatet: 1 april 2023

Er wordt wel eens gezegd dat we medelijden moeten hebben met journalisten, die nauwelijks brood op de plank zouden krijgen met hun werk. Dat geldt niet voor het journalistenkoppel Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, beiden zeer succesvol in hun werk.

Antoinette Scheulderman is meester in het ‘portretterende interview’. De Pers schreef eens over haar interviewtechniek: ,,Als u ooit door Antoinette Scheulderman wordt geïnterviewd (een aanrader trouwens), zorg dat de relatie met uw ouders deugt. De Pamela Anderson van het vraaggesprek neemt altijd een retorische drilboor mee om u in urenlange freudiaanse ondervraagsessies te grillen over uw jeugd en vooral uw jeugdzondes.” Ook is ze tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Afijn, de Pamela Anderson van het vraaggesprek. Dat moet wel verwijzen naar haar looks. Hoogblond, zeer vrouwelijk en een ondeugende blik in haar ogen: dat is Antoinnette Scheulderman, de vriendin van Michel van Egmond. Zelf presenteert ze zichzelf iets bescheidener.

Antoinnette Scheulderman, vriendin van Michel van Egmond

,,Na mijn studie kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit te hebben afgerond, begon ik zonder journalistieke opleiding of ervaring als een veredelde stagiair bij het Algemeen Dagblad. Ik werkte daar zes jaar, achtereenvolgens op de sport-, media en cultuur & entertainmentredactie. In 2005 ben ik voor mezelf begonnen, en heb ik me verder kunnen specialiseren in het genre dat mij het best ligt: het portretterende interview. Ik begon voor onder meer Nieuwe Revu, JAN en de Vara Gids, werkte later voor bladen als Voetbal International en Vogue, en maak inmiddels grote interviews met bekende Nederlanders voor met name LINDA. en Volkskrant Magazine.”

Het is niet geheel duidelijk hoe lang Scheulderman en Michel van Egmond al een relatie hebben. Pas bij de lancering van het boek ‘Van De Ballen Verstand’ werden de twee samen gekiekt. Ze werken beiden mee aan de cursus ‘Voetbaljournalistiek’ voor beginnende journalisten en delen een voorliefde voor harde, onderkoelde humor. Wellicht is dat hun Rotterdamse inborst.

Antoinnette Scheulderman vriendin van Michel van Egmond (2)

1 comment