Spelersvrouw.nl

Dafne Schippers, de vrijgezelle kampioen

daphne schippers

Ze lijkt voorbestemd voor de absolute top: Dafne Schippers gaat letterlijk als een komeet. De atlete uit Utrecht rijgt de records aan elkaar, maar wist buiten de baan nog niet de hoofdprijs te pakken. Dafne Schippers is namelijk weer vrijgezel, nadat haar relatie met dj Nicky Romero strandde.

In een interview met Elsevier bekende ze nog geen vriend te hebben. ,,Mijn leven verschilt totaal van dat van studerende leeftijdgenoten. Qua relaties is het niet makkelijk”, bekent ze eerlijk. ,,In het café kom je honderd nieuwe mensen tegen, op de baan zijn het telkens dezelfde gezichten.” En dat ze in de toekomst een topsporter aan de haak slaat is niet vanzelfsprekend: ,,Hij moet iets van sport begrijpen. Maar ook niet te veel, dat werkt ook niet. Ingewikkeld hè?”, schetst ze het profiel van haar droomman.

Daarbij komt dat ze nog steeds heel hecht is met haar ouders broer Derk en zus Sanne, die haar overal volgen. Ze zagen ook hoe Schippers als eerste Nederlandse vrouw de honderd meter onder de 11 seconden liep en hoe ze Europees Kampioen werd. De Utrechtse, die haar eerste hardloopstapjes zette bij Hellas, staat daardoor flink in de belangstelling, mede omdat ze naast succesvol meerkamper ook een aantrekkelijke verschijning is met haar prachtlijf en vrolijke glimlach.

Daphe Schippers gaat voor goud

In het verleden waagde Schippers zich ook even aan het tennissen, maar daarin was ze beduidend minder getalenteerd dan de meerkamp en de sprint. Haar broer en zus doen overigens aan voetbal, het is maar dat u het weet.

Ze heeft tegenwoordig haar eigen website en flinke fanschare. Sommigen vergelijken haar al met de illustere Fanny Blankers Koen. Volgens haar Facebook-profiel is ze ook veel in Arnhem te vinden, niet zo verwonderlijk gezien de aanwezigheid van sportcomplex Papendal daar. Opvallend wetenswaardigheidje: de vrijgezelle Dafne Schippers ging enige tijd naar de Pabo, maar dat bleek geen succes in combinatie met haar topsportbestaan. Niettemin sluit ze niet uit na haar carrière wellicht alsnog voor de klas te willen staan.