Spelersvrouw.nl

Britt Perez, de vrouw van Kenneth Perez

Britt Perez vrouw van Kenneth Perez

Hij mag dan al een tijd niet meer op niveau voetballen, toch blijft u Kenneth Perez zien bij ESPN. De Deense analyticus, vaste tafelgast bij ESPN, is getrouwd met Britt Perez.

Voor we verder gaan.. wist u dat Kenneth eigenlijk normaal gesproken geen Perez zou hebben geheten? Eigenlijk is zijn achternaam Jensen, maar die vond hij te saai en gewoontjes, waarop hij besloot de naam van zijn moeder te dragen. De voormalig spelmaker is namelijk kind van een Deense vader en een moeder uit het Spaanse Gran Canaria.

Kenneth is niet echt van de nuance. Hij doet niet altijd handige dingen of flapt er uitspraken uit die niet zo snugger zijn. Over vrouwen in Nederland zei hij bijvoorbeeld eens: ,,Kijk, in Denemarken, Zweden en Noorwegen heb je gewoon hele knappe vrouwen. Wat ze hier in Nederland als een soort übervrouw zien, daar zie je er in Denemarken als je een avondje uitgaat honderd van.” En over mannen en hun modegevoel: ,,Nederlandse mannen besteden te weinig aandacht aan hun kleding, vind ik. Ze zijn erg makkelijk verder is er veel kopieergedrag, zeker onder de jongeren.”

Britt Perez, vrouw van Kenneth Perez

Ook binnen de lijnen heeft Britt Perez haar Kenneth niet kunnen weerhouden van de nodige domme acties uitgehaald. Als speler van Ajax schold hij grensrechter Nicky Siebert uit en in 2013 kreeg de Deen liefst toen wedstrijden schorsing na een onvervalste elleboogstoot bij de amateurs van Blaricum tegen die uit Soest. En na het zien van de terechte rode kaart, vond Perez het nodig om de scheidsrechter twee ‘vermanende tikjes’ op wang te geven.

Over Britt Perez is weinig bekend, behalve dan dat zij eveneens Deens is en al lange tijd de partner is van de ESPN-analist, die vaak aanschuift bij de Tafel van Kees. Samen kwamen ze vanuit Denemarken, waar hij voor FC Kopenhagen speelde, naar Maastricht, waar Perez zijn loopbaan in Nederland begon bij MVV. Samen hebben ze inmiddels twee zonen en zijn getrouwd. Ze worden regelmatig samen gezien bij feestjes van onder meer Louis van Gaal.

1 comment