Spelersvrouw.nl

Daan Olivier vriend van Esmee Visser

Daan Olivier is de vriend van Esmee Visser, een Nederlandse schaatsster van club TalentNED. Net als zijn vriendin bedreef ook Daan lang topsport: hij was wielrenner voor Team Jumbo-Visma.

Daan Olivier vriend Esmee Visser

In mei 2019 stopte Daan Olivier op 26-jarige leeftijd als wielrenner. Hij had last van aanhoudende knieproblemen, en kon dus niet anders dan de fiets in de schuur op te bergen. Op zijn eigen website schreef hij: “Ik besef dat ik de afgelopen maanden een gevecht tegen de bierkaai heb gevoerd.”

Die strijd begon op 7 mei 2018. “De dag waarop ik tijdens een rit door de Rocky Mountains hard ten val kwam. Ik voelde meteen dat er iets goed mis was. Mijn knie voelde niet goed en zowel lopen als fietsen bleek onmogelijk. Eenmaal thuisgekomen in Nederland bevestigde de radioloog mijn vermoedens. De knie zag er niet goed uit met een hoop inwendig letsel. De orthopeed kon op dat moment niet aangeven of een volledig herstel mogelijk was.”

Daan Olivier moest stoppen als wielrenner

Lang weigerde de vriend van Esmee Visser op te geven, maar noodgedwongen opgeven in de Ronde van het Baskenland was de spreekwoordelijke druppel voor Daan Olivier.  “In de openingstijdrit werd ik pas echt geconfronteerd met de ernst van mijn blessure.”

“Op een steile klim blokkeerde mijn linkerbeen en stond ik te voet. Ik kwam strompelend boven, nog niet beseffend wat er zojuist was gebeurd.” Sindsdien richt Daan zich weer op zijn studie Bestuurskunde en heeft hij meer tijd voor zijn vriendin Esmee Visser.

Esmee Visser Olympisch kampioen

Vriendin Esmee Visser is gelukkig wel nog altijd actief als topsportster. De blonde Leidse schaatst namens club TalentNED en werd in 2018 Europees Kampioen op de 3000 meter, en Olympisch Kampioen op de 5000 meter.

Verder studeert Esmee ook nog farmaceutische wetenschappen op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Desondanks heeft ze natuurlijk ook genoeg tijd om door te brengen met vriend Daan Olivier. Die kan wel wat steun gebruiken, nadat hij noodgedwongen moest stoppen met zijn grote liefde wielrennen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Time flies when you’re having fun. Already one month together with you❤️

Een bericht gedeeld door Daan Olivier (@daanolivier14) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

One month of 🍀❤

Een bericht gedeeld door Esmee (@esmee.visser) op