Spelersvrouw.nl

Wieke Kaptein is nog maar 17-jaar en gaat naar het WK!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 16 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 18 juli 2023

Wieke Kaptein, nog maar 17 jaar en leidt nu al de velden bij FC Twente. Op 15-jarige leeftijd debuteerde de middenvelder in de Champions League kwalificaties en mag nu met Oranje mee naar het WK. Ze is nu al een smaakmaker binnen de lijnen met haar duidelijke leiderschap op jonge leeftijd. Bondscoach Jonker is overtuigd van haar kwaliteiten en neemt Wieke als jongste WK debutant ooit mee naar het WK in Nieuw-Zeeland en Australië!

Inhoudsopgave

Dit is Wieke Kaptein

Een geboren talent, zo kun je Wieke Kaptein noemen. Op 5-jarige leeftijd stond zij al met de bal aan haar voeten. In haar jeugdjaren speelde ze bij Achilles 12, maar maakte al snel de overstap naar het beloften van FC Twente. Waar ze speelde in de beloften-competitie. Op 15-jarige leeftijd wordt haar zelfs al een profcontract aangeboden door de Tukkers. Ze twijfelt geen moment, en kort daarna wordt ze gevoegd bij de selectie van Twente 1.

Op haar 15e maakt ze haar debuut in de Champions League kwalificaties tegen FC Nike. Kort na haar 16e verjaardag stond ze zelfs in de basis tegen SL Benfica. Wieke werd zelfs Woman Of The Match die wedstrijd. In dat zelfde jaar debuteerde ze zelfs in de Eredivisie tegen Ajax. Dat was HET jaar waar ze als speelster doorbrak. Inmiddels is Kaptein de motor op het veld bij Twente en leidt ze nu al medespelers.

Wieke Kaptein bij Oranje

Toen ze 14 was mocht ze ook voor het eerst meedoen met Nederland O-15, waar ze drie interlands speelde. Later werd ze geselecteerd voor de O-17. Vorig jaar toen Wieke een interview werd gegeven op haar school Het Johan Cruijf College, vertelde ze nog over haar plannen met de O-17. En nu, nog geen jaar later speelt ze in het eerste elftal van Oranje. In april 2023 maakt ze haar debuut voor Oranje in een oefenduel tegen Polen. Bondscoach Andries Jonker is behoorlijk onder de indruk van haar kwaliteiten en neemt haar mee naar het WK!

Heeft Wieke Kaptein een relatie?

Het lijkt erop dat Wieke momenteel nog geen relatie heeft en gefocust is op haar voetbalcarrière. Met zoveel potentie om op internationaal gebied door te breken geven we haar ook zeker gelijk. Veel ogen zijn op haar gericht en dat zal het nodige van haar vragen. Misschien dat ze in de toekomst nog een leuk iemand ontmoet.

Wie zijn de ouders van Wieke Kaptein?

Fiona en Nic zijn de ouders van Wieke. Met Wieke en twee andere voetballende broers draait het binnen het gezin allemaal om voetbal.

Heeft Wieke Kaptein een relatie?

Nee, Wieke heeft op dit moment geen relatie.

Hoe oud is Wieke Kaptein?

Wieke is 17 jaar oud, en daar mee de jongste WK-ganger ooit op het eindtoernooi.