Spelersvrouw.nl

Alles wat je moet weten over Daniëlle van de Donk!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 18 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 17 juli 2023

Als een van de meest ervaren speelsters is Daniëlle van de Donk een belangrijke schakel van de Oranje Leeuwinnen. Volgende week staat zij samen met de andere Leeuwinnen tegenover Portugal in de eerste wedstrijd van het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. Wij vertellen je alles wat je moet weten over van de Donk.

Inhoudsopgave

Daniëlle van de Donk

Daniëlle van de Donk is geboren op 5 augustus 1991 in Valkenswaard en begon op erg jonge leeftijd al met voetballen. Op haar 4e speelde ze al bij de plaatselijke SV. In haar jongere jaren maakt ze ook nog de overstap naar UNA in Noord-Brabant. Op haar 16e is ze gescout voor Willem 2 om uit te komen in de Eredivisie. Maar na één seizoen kampt ze met een kruisbandblessure. Het zijn niet haar gelukkigste periode als voetbalster. Nadat ze haar derde seizoen voor de Tilburgers speelde, besloot de club om te stoppen met vrouwenvoetbal. Waardoor Daniëlle noodgedwongen moest vertrekken. Ze kon aan de bak bij VVV-Venlo, waar ze één seizoen speelde. Tot ze weer vertrok naar Brabant om te spelen voor PSV/FC Eindhoven.

Na haar prestaties op het WK van 2015 kocht het Zweedse Göteborg haar over van de Eindhovenaren. Ze speelde nog geen half seizoen voor de club tot ze de overstap maakte naar het grote Arsenal WFC. Ze beleefde een paar goede seizoenen bij de Engelsen en wist in totaal 3 bekers te winnen. In 2021 maakte ze de overstap naar Frankrijk om voor Olympique Lyon te spelen.

Voor Oranje is van de Donk sinds 2010 al belangrijk. De middenvelder speelde al meer dan 130 wedstrijden in het Oranje tenue. Ze had onder andere een belangrijke rol in de EK-titel die de Leeuwinnen wonnen in 2017. Ook moest ze het helaas doorstaan dat ze de finale op het WK in 2019 verloren van de VS. Tot nu toe wist ze 34 keer het net te vinden als speelster van Oranje. We hopen dat ze wederom een fantastisch WK kan neerzetten met haar ploeg.

Van de Donk heeft relatie met ploeggenoot!

Daniëlle van de Donk is al een jaar erg gelukkig met haar liefde Ellie Carpenter. Ze hebben niet alleen liefde voor elkaar, ook liefde voor de sport die ze doen. Allebei spelen ze bij Olympique Lyonnais. Ellie is 23 jaar en speelt al jaren op het hoogste niveau voetbal. In 2020 is de verdedigster verkast naar Olympique Lyonnais. Waar ze dus een jaar later ook Daniëlle ontmoette. Dit seizoen pakte het koppel ook twee bekers met hun club. Een echt gouden duo kun je wel zeggen!

Wie zijn de ouders van Daniëlle van de Donk?

Chris en Ivonne zijn de ouders van Daniëlle. Beiden zijn enorme supporters van hun dochter. Ze staan regelmatig op de tribune te springen om haar aan te moedigen.

Hoe oud is Daniëlle van de Donk?

Daniëlle van de Donk is geboren op 5 augustus 1991, en is dus 31 jaar

Wie is de vriendin van Daniëlle van de Donk?

Ploeggenote Ellie Carpenter is de vriendin van Daniëlle van de Donk. De twee spelen samen bij Olympique Lyonnais.