Spelersvrouw.nl

Damaris Egurrola: partner, moeder en carrière

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 15 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 15 juli 2023

Damaris Egurrola is een Nederlands-Spaanse-Amerikaanse voetbalster die met Oranje meegaat naar het WK. De belangrijke middenvelder speelde bijna haar volledige jeugd in Spanje bij Athletic Bilbao. Ook draaide ze een aantal jaar mee bij de jeugdvrouwen van Spanje. Wij gaan je vertellen waarom ze nu voor Nederland speelt.

Inhoudsopgave

Damaris Egurrola haar bijzondere jeugd

De Nederlands-Spaanse-Amerikaanse Damaris heeft een bijzondere spelersjeugd achter de rug. Zo is ze in de Verenigde Staten geboren, maar heeft ze een Spaanse nationaliteit. Met een Baskisch-Spaanse vader, geboren in de VS en een Nederlandse moeder kon ze voor drie nationaliteiten kiezen.

Toen Damaris zeven jaar was verhuisde ze naar Spanje met haar ouders. Naar de plek waar haar vader oorspronkelijk vandaan komt. Damaris heeft op jonge leeftijd al een connectie met Nederland. Elke zomer was ze in ons land te vinden vanwege de familie van haar moeder. “toen ik in Nederland was speelde ik altijd samen met mijn neefjes op het voetbalveld”. Dat soort dingen geven me goeie herenigingen.

Op haar twaalfde werd ze gescout door de Spaanse club Athletic Bilbao. Ze maakte daar een goede indruk en stond bekend als een echte allrounder. Door haar goede spel mocht ze spelen bij de jeugd van Spanje. Ze speelde van onder 17 tot en met onder 20 bij de Spanjaarden. In 2019 mocht ze zelfs haar debuut maken in een oefenduel voor Spanje 1.

Maar een moeilijke periode stond Damaris voor de deur. Door de lastige compensatieclausule die de Spaanse voetbalbond kent, moest Egurolla verschillende droomclubs afslaan. Door een clausulesom van 250.000 wat volgens Damaris geen club voor haar zou betalen bleef ze maar ronddwalen in Bilbao. Ze vertelde haar vader dat ze het vechten zat was en dat ze niet meer wilde. Toch koos ze ervoor om naar het Engelse Everton te gaan waar ze uiteindelijk maar 6 wedstrijden speelde.

Damaris kiest voor Nederland en Olympique Lyonnais

Na een paar maanden bij Everton gespeeld te hebben klopt in 2020 het Franse Lyon aan de deur. Ze wouden Egurolla overkopen van de Engelsen en ze verkaste gelijk. Seizoenen die voorbij gingen bij Lyon, maar nog steeds kreeg Damaris niet de kans om door te breken bij Spanje 1. “Oranje is nu mijn bestemming”. Ze wilt graag doorgroeien met de Oranje Leeuwinnen en hoopt op een geweldig WK.

Moeder van Damaris is Nederlands

Damaris Egurolla heeft een Nederlandse moeder genaamd Alda. Ze woont in Ten Boer en gaat nog altijd met de vader van Damaris. Een man die professioneel Pelote speelde in de Verenigde Staten. Damaris vertelt dat ze enorm veel op haar moeder lijkt. Heel verlegen, maar ziet toch alles goed gebeuren. “de kat uit de boom kijken” noemt ze.

Wat is de lengte van Damaris Egurolla?

Damaris Egurolla is zo’n 1,74m lang.

Wie zijn de ouders van Damaris Egurolla?

Damaris heeft een Nederlandse moeder genaamd Alda. Ze woont in Groningen en is tevens ook een goede vriendin van haar dochter. Haar vader is een Spanjaard die in zijn jongere jaren aan professioneel Pelota deed

Heeft Damaris voor Real Madrid gespeeld?

Nee, Damaris kon naar Real alleen door de moeilijke compensatieclausule die de Spaanse competitie kent kon dit niet doorgaan.

Heeft Damaris een partner?

Het lijkt erop dat Damaris Egurolla momenteel geen partner heeft. Op instagram heeft het er alle schijn op dat ze momenteel vooral op haar carrière gefocust is. Volledig logisch als je het zo aan ons vraagt!