Spelersvrouw.nl

Aniek Nouwen: partner, salaris en huidige club

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 13 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 13 juli 2023

Het WK voor vrouwen staat om de hoek en de Nederlandse Leeuwinnen stomen zich klaar om het eerste duel tegen Portugal over de streep te trekken. Eind juni maakte bondscoach Jonker bedenkt wel speelsters hij meeneemt. Verdedigster Aniek Nouwen mag dan ook zeker niet ontbreken. Wij gaan je alles vertellen wat jij moet weten!

Inhoudsopgave

Dit is de partner van Aniek Nouwen

Het lijkt erop dat Aniek Nouwen momenteel geen relatie heeft. De profvoetbalster post geregeld wat op haar socials maar van een mogelijke partner is er geen sprake. Het lijkt erop dat Aniek momenteel vooral gefocust is op haar carrière en dat vinden wij compleet logisch! 

Haar salaris

Het salaris van Aniek Nouwen is niet helemaal bekend bij ons. Wel weten we dat haar marktwaarde op zo’n 5 miljoen euro ligt. En dat zal haar dus ook wel een leuk salaris opleveren. Wat we wel weten is dat onze Oranje Leeuwinnen rond de 4 duizend euro per wedstrijd krijgen van de KNVB. Dit is een mooi bedrag, alleen het komt niet in de buurt van de mannen.

Even ter vergelijking. Zodra de Oranje mannen al in de groepsfase van een eindtoernooi stranden. Krijgt elke speler zo’n 40.000 euro. Dit zijn alleen al de opbrengsten die Oranje zelf maakt. Dan praten we nog niet over het salaris dat de KNVB hun spelers geeft.

Veel speelsters van de Oranje Leeuwinnen laten zich horen over het enorme verschil in salarissen tussen mannen en vrouwenvoetbal. Voor nu moeten Aniek en haar teamgenoten het hier mee doen. Ook niet misselijk als je het ons vraagt!

Ze speelt op huurbasis voor AC Milan

Aniek Nouwen speelde het 2e helft van het seizoen voor de Italiaanse grootmacht AC Milan. In januari verkaste de Leeuwin naar Italië om daar haar seizoen af te maken. Ze was gelijk al een belangrijke in het team van trainer Maurizio Ganz. In totaal speelde Aniek 11 wedstrijden voor Milan en werd ze 3e met haar ploeg.

Nu zal ze zo langzamerhand weer terugkeren bij haar oude club Chelsea. Waar ze in mei 2021 haar contract tekende tot 2025. Bij de Engelse club kwam ze afgelopen 1,5 seizoen maar 14 keer in actie. Hopelijk zal ze komend seizoen een betere kans krijgen, wij hopen van wel!

Wie is Aniek Nouwen?

Aniek Nouwen is een speelster van de Oranje Leeuwinnen die momenteel speelt bij Chelsea!

Hoe lang is Aniek Nouwen?

Aniek Nouwen is 1,74m. Dat is redelijk lang voor een vrouw. En dat komt handig uit als verdedigster op het veld.

Bij welke club speelt Aniek Nouwen?

Momenteel speelt Aniek Nouwen bij Chelsea. Ze is net terug bij haar club sinds dat ze voor een half seizoen was uitgeleend aan AC Milan, waar ze een belangrijke speelster was.