Spelersvrouw.nl

Wie wordt de vriendin van Owen Wijndal?

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 12 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Als zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder werd Owen Wijndal geboren op 28 november 1999 te Zaandam. Hij is een Nederlandse profvoetballer en speelt als verdediger. Over de relatie van Owen Wijndal is weinig bekend. Is de vleugelverdediger vrijgezel, of weet hij zijn vriendin zorgvuldig buiten de spotlights te houden. 

Inhoudsopgave

Clubcarrière

Wijndal doorliep de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. Op vier februari 2017 debuteerde hij voor de Alkmaarse club, in de eredivisiewedstrijd tegen PSV. Met 17 jaar en 68 dagen oud was hij de jongste debutant ooit bij AZ. Hij startte als linksback. Wijndal speelde in zijn debuutseizoen vooral bij Jong AZ, waarmee hij dat seizoen ook de Tweede Divisie won. In de twee seizoenen die daarop volgden speelde Wijndal het meest voor Jong AZ, maar kwam hij ook al in actie in de Eredivisie. Nog een seizoen later, in 2019/20, brak de linkervleugelverdediger door in het eerste team. Op 19 september maakt hij zijn debuut in de Europa League. Zijn eerste goal in het profvoetbal maakte hij op 2 maart 2020, in het duel tegen ADO Den Haag. Wijndal heeft een contract bij AZ tot 2023, maar staat in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland.

Vrijgezel

Volgens onze informatie is Owen Wijndal momenteel vrijgezel. Althans, dat meldde hij in januari 2021 tegen Hans Kraaij jr. ,,Ik ben wel kritisch”, stelde Wijndal tegenover de verslaggever. ,,Maar als je een leuke vriendin voor me hebt.. gezellig! Maar mijn vader zei gisteren nog tegen me dat ik moet focussen op voetbal en dat ik pas na de zomer, als ik hopelijk op het EK heb gespeeld, verder moet gaan kijken.” Of hij eerder wel vriendin(nen) heeft gehad, is niet bekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Owen Wijndal (@owenwijndal)

Interlands

Wijndal werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, waar hij in 2020 zijn debuut maakte. Verwacht werd dat de back tijdens het EK mogelijk basisspeler zou zijn, maar dat liep anders en Wijndal speelde maar heel weinig tijdens het toernooi.

Vermogen en salaris

Owen Wijndal is één van de duurste linksbacks van Nederland. Zijn transferwaarde wordt tussen de 15 en 20 miljoen euro geschat. Zijn salaris is niet bekend, maar wij schatten het, afgaande op andere spelers bij AZ, tussen de 750 duizend en 1 miljoen euro per jaar. Dat is echter een schatting en niet gebaseerd op harde informatie. Wijndal heeft immers Mino Raiola als zaakwaarnemer en die staat bekend als buitengewoon sterk onderhandelaar voor zijn spelers. Normaal gesproken heeft Wijndal dan ook al een behoorlijk vermogen op zijn bankrekening staan.

Wijndal is goed bevriend met Calvin Stengs en Myron Boadu. Op zijn Instagram is weinig van zijn privéleven te zien.