Spelersvrouw.nl

Wie is de vriend van Femke Bol?

vriend van Femke Bol

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 25 maart 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Wie is de vriend van Femke Bol? De Nederlandse atlete, die gespecialiseerd is in de 400 meter en 400 meter horden, kan zich helemaal op het sporten focussen, want ze is vrijgezel!

Inhoudsopgave

Wie is de vriend van Femke Bol?

Femke Bol heeft de liefde nog niet gevonden, en het is ook niet bekend of ze überhaupt op zoek is. Pakken we haar Instagram-account erbij, dan durven wij wel te beweren dat Femke gewoon heel erg weinig tijd heeft voor een eventuele relatie. Ze is constánt in training en heeft daar honderd procent focus en toewijding voor nodig.

Femke Bol atlete 400 meter en 400 meter horden

Al op zeer jonge leeftijd werd duidelijk dat Bol over een uitzonderlijk talent beschikte. Op vijftienjarige leeftijd was ze op de lange sprint, de 300 meter, de állerbeste van haar leeftijdscategorie én veroverde ze bij de B-junioren haar eerste echte nationale titel op de 400 meter. In de jaren die daarop volgden we ze op alle NK’s, zowel indoor als outdoor, de beste in haar leeftijdsgroep. Tussen 2015 en 2019 veroverde ze negen nationale jeugdtitels: acht op de 400 meter en één op de 400 meter horden.

Ook Europees gezien bleek ze een fenomeen te zijn, want in 2019 werd ze Europees kampioen op de 400 meter bij de Onder-21! En die lijn trok ze bij de volwassenen ‘gewoon’ door, want op de Europese kampioenschappen indoor van 2021 in Toruń, Polen won ze twee gouden medailles: op de 400 meter en de 4 x 400 meter. Vaak strijdt ze met haar trainingsmaatje en concullega Lieke Klaver om de knikkers.

Femke Bol vindt het leuk om tegen pijn te vechten

De 400 meter geldt als een loodzwaar nummer, want de atleten vechten constant tegen verzuring. Femke Bol vindt dat echter helemaal niet erg. Verre van zelfs: “Ik vind dat persoonlijk wel één van de leukste aspecten van de 400 meter. Je gaat helemaal tot het uiterste en dan moet je je door de verzuring heen vechten. Soms voelt het dat je daar controle over kan hebben en de verzuring wat naar ‘achter’ kunt drukken. Het is leuk om dat spelletje met jezelf te spelen. Verzuring is niet iets mentaals, maar als je je dus heel erg focust op andere dingen, kun je het wel wegdrukken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)