Spelersvrouw.nl

Katrin Kerkhofs, vriendin van Dries Mertens

Katrin Kerkhofs vriendin Dries Mertens

Dries Mertens heeft al geruime tijd een relatie met jeugdliefde Katrin Kerkhofs. De Napoli-voetballer is erg fier op zijn blondine.

De voetballer en zijn Vlaamse schone stapten na tien jaar verkering in 2015 in het huwelijksbootje. In Leuven brachten ze daarbij een passend eerbetoon aan Jos ‘Jokke’ Kerkhofs, de papa van Katrin die op kerstavond 2004 onverwacht overleed op 48-jarige leeftijd. Er werd een naamplaatje op het bankje op de Grote Markt bevestigd. Na hun huwelijk ging het koppel naar de Turks- en Caicoseilanden in de Caraïben. Daar, waar ze het rijk voor zich alleen hadden, kwam ook wat van de wulpse en ontdeugende kant van Katrin naar boven. Ze trok haar bikinitopje uit en ging topless zonnen. Dries Mertens kon het wel waarderen en maakte een foto, die hij tevreden deelde met zijn volgers op Instagram.

Kerkhofs geeft niet vaak interviews, maar een enkele keer dook ze op bij Copa Ketnet. Ook was ze al eens reporter voor Studio Brussel en werkte ze als researcher bij productiehuis Hotel Hungaria.

Katrin Kerkhofs vriendin Dries Mertens

Toen ze zich wel uitsprak, maakte ze een statement tegen het denigrerende begrip WAG (Wives and Girlfriends): ,,Natuurlijk ben ik trots dat ik de vrouw ben van Dries. Maar wanneer journalisten mij vragen stellen, ben ik plots een platform voor mijn man. Wie heeft daar nu een boodschap aan, denk ik dan. Als iemand iets over jou wil weten, gaat die dat toch ook niet aan je vrouw vragen? Daarnaast ben ik ook andere dingen, en dat belichaamt die term niet.”

Ze vindt ook dat het zijn van voetbalvrouw een stuk zwaarder is dan veel mensen denken: ,,Veel mensen denken dat dit een simpel bestaan is. Maar geloof me, niet eender welk dom wicht kan dit aan. Verhuizen naar het buitenland, altijd paraat staan om opnieuw te vertrekken bij transfers. Telkens opnieuw een leven opbouwen in een andere cultuur, zonder familie of vriendinnen. Je man is de helft van de avonden weg. Je zou eens moeten weten hoe saai ons leven soms kan zijn. Op vrijdagavond drinken wij thuis chocomelk, want zondag moet hij spelen. Dat kun je niet als je niet sterk in je schoenen staat.”