Spelersvrouw.nl

Wie is de vriend van Jill Bayings?

Wie is de vriend van Jill Bayings?

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 8 april 2021

Laatst Geüpdatet: 12 juli 2023

Wie is de vriend van Jill Bayings? Een veel gestelde vraag nu de Nederlandse voetbalster een mooie transfer naar Bayern München (Duitsland) heeft gemaakt, en onderdeel uitmaakt van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Helaas heeft de Oranje Leeuwin nog geen vriend: Jill Bayings is nog vrijgezel.

Inhoudsopgave

Wie is de vriend van Jill Bayings?

Jill Bayings is geboren in 2001. Ze speelde in de jeugd van SV Terheijden en daarna Madese Boys, tot ze bij het CTO Eindhoven het KNVB-programma voor getalenteerde voetballers ging volgen. Helaas wierp een kruisbandblessure haar tijdelijk terug in haar ontwikkeling, maar in januari 2018 kwam Jill Bayings terug in Oranje Onder 19, waarvoor ze met enige regelmatig belangrijke doelpunten maakte.

Jill Bayings voetbalster Nederlands elftal

In 2019 trok Jill Bayings naar sc Heerenveen, maar uiteindelijk speelde ze maar een jaartje in de Nederlandse Eredivisie. Daarna volgde namelijk een transfer naar SGS Essen, uitkomend in de Duitse Flyeralarm Bundesliga. In maart 2021 volgde de ultieme bekroning met een eerste oproep voor het grote Nederlandse vrouwenelftal, door bondscoach Sarina Wiegman. Jill was toen 20 jaar jong.

Wonen in het buitenland viel Jill Bayings, ook al heeft ze nog geen vriend aan haar zijde, niet per se heel zwaar. “Vanaf mijn veertiende woon ik al uit huis. Ik ben het dus gewend om dingen zelfstandig te doen, als er iets is het eerst zelf proberen op te lossen voor ik mijn ouders bel voor hulp. En Essen is voor hen vanuit Terheijden dichterbij dan Heerenveen om naar een thuiswedstrijd te komen kijken”, zei ze in BN/De Stem.

Jill Bayings vrijgezel

De keuze voor SGS Essen was een bewuste, legde ze verder uit. “Ze geven talenten echt de kans. De gemiddelde leeftijd van ons team is net geen twintig jaar. Hier voetbal ik met meiden van mijn leeftijd. We draaien niet mee in de top van de Bundesliga, maar je ziet wel dat speelsters de stap naar de top van Duitsland maken. En dat is ook mijn droom.” Hopelijk kan ze haar droom ook nog na gaan jagen met een leuke vriend aan haar zijde!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jill Bayings (@jill_bayings)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jill Bayings (@jill_bayings)