Spelersvrouw.nl

Nicole Jol de vrouw van Martin Jol

Nicole Jol is de vrouw van Martin Jol, een Nederlandse voetbaltrainer en directeur. In het verleden stond Martin langs de lijn bij onder anderen Hamburger SV, Tottenham Hotspur en Ajax.

Inhoudsopgave

Nicole Jol vrouw Martin Jol

Nicole Jol heeft zich altijd op de achtergrond gehouden: ze lijkt niet zo happig op het voetbalwereldje waarin haar man Martin Jol al sinds mensenheugenis actief is.

Eén keer sprak Nicole met de pers: vlak na het vertrek van haar echtgenoot bij Hamburger SV, in Duitsland. Toen liet Nicole in gesprek met de Bild onder meer weten dat ze ‘geschokt was’ door het plotselinge afscheid, en dat ze het betreurde dat zij en Martin Hamburg moesten gaan verlaten.

Nicole Jol mist Hamburg

Dit alles omdat Martin weer aan de slag ging bij zijn tweede liefde, Ajax. “Zoiets voorzie je toch niet. Ik was er op voorbereid om nog jarenlang in deze superstad te blijven.” Uiteindelijk woonden ze in totaal slechts één jaar in Hamburg. “Het was een heel intens, spannend jaar voor mij. Ik heb van Hamburg leren houden. Ik kon me hier echt goed en thuis voelen.”

Naast Nicole en Martin moest ook dochter Marit Jol plotsklaps afscheid nemen van alles en iedereen. “Voor haar is het heel vervelend. Toen ze afscheid nam van haar klas was ze erg dapper, maar eenmaal in de gang begon ze toch te huilen. Ze wilde niet weg.” Maar toch keerde de familie Jol dus terug naar Nederland.

Martin Jol voetbaltrainer

Martin Jol begon zijn carrière als profvoetballer in 1973 bij FC Den Haag. Daarna speelde hij nog voor onder meer Bayern München en FC Twente, maar het bekendst is hij toch als trainer langs de lijn. Zo mocht hij grote clubs als Tottenham Hotspur en dus Hamburger SV en Ajax coachen.

In 2020 keerde Martin Jol terug in Den Haag, en dus verhuisde zijn trouwe vrouw Nicole Jol ook weer mee naar de Hofdstad. Daar werkt Martin als leidinggevende in het technische hart van ADO. Hopelijk voelt zijn vrouw Nicole zich er inmiddels net zo thuis als in Hamburg!