Spelersvrouw.nl

Stefanie Rucker is de vrouw van Frank Rijkaard

Stefanie Rucker is de vrouw van Frank Rijkaard

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 5 mei 2022

Laatst Geüpdatet: 2 januari 2023

Frank Rijkaard, voluit Franklin Edmundo Rijkaard, is een Nederlandse oud-profvoetballer en voetbaltrainer. Hij is geboren in Amsterdam op 30 september 1962. Rijkaart was speler bij AFC Ajax en AC Milan en heeft met deze clubs een mooie loopbaan achter de rug.

Zowel nationaal als internationaal bouwde Frank veel successen op, waaronder winsten op verschillende landskampioenschappen, nationale bekers en supercups. Samen met Ajax won hij de Europacup 2 en de UEFA Champions League, en daarnaast kende hij ook grote successen met AC Milan, waarbij hij twee keer beiden de Europacup 1 en de wereldbeker won. Frank Rijkaard heeft een relatie met Stefanie Rucker.

Inhoudsopgave

Van klein jongetje naar grote voetbalheld

Frank is geboren in Amsterdam als zoon van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Al jong begon hij te voetballen in De Baarsjes, samen met onder andere Ruud Gullit. Hierna ging hij naar de Amsterdamse SC Buitenvelder, vervolgd met, op 11-jarige leeftijd, Blauw-Wit.

Na het vele overstappen van clubs werd Frank in 1979 gescout door Rob Been Senior en mocht hij gaan spelen in de jeugd van AFC Ajax in met een leeftijd van 17 jaar. Onder zijn trainer, Leo Beenhakker, debuteerde de 17-jarige in 1980 in het eerste Nederlandse Elftal. Ruim 7 seizoenen speelde Frank Rijkaard bij Ajax als rechtermiddenvelder, voorstopper, libero of centrale middenvelder.

Na het spelen van het Europees Kampioenschap in 1988, kreeg Frank de kans om over te stappen naar AC Milan. Hij vormden samen met topvoetballers Marco van Basten en Ruud Gullit, welke al een jaar in Milaan zaten, het ‘gouden Nederlandse trio’. Bij deze club scoorde hij in het seizoen van 1989-1990 het enige en winnende doelpunt tijdens de Europacup 1 finale. Vijf seizoenen speelde Rijkaard bij AC Milan nadat hij weer terugkeerde naar AFC Ajax.

Bij zijn tweede keer in het team van Ajax ging Frank afbouwen. Hij speelde hier nog twee seizoenen in welke hij weer vele successen behaalde zoals tweemaal, opeenvolgend, landskampioen worden en de UEFA Champions League winnen tegen zijn oude club. Naast dat hij nog voetbalde, was Frank Rijkaard ook een mentor van, voornamelijk, jonge voetballers met Surinaamse afkomst.

Succes na succes

Na zijn actieve prof voetbalcarrière, werd Frank Rijkaard tijdelijk aangesteld als assistent-trainer bij het Nederlands Elftal. Zonder enige trainers ervaring werd hij in de aanloop van het Europees Kampioenschap 2000, aangesteld als Bondscoach.

Tijdens een flink aantal oefenwedstrijden, won het elftal maar één wedstrijd onder leiding van Rijkaard, maar toch leverden ze een zeer goede prestatie op tijdens de Europese Kampioenschappen, waarbij het team de halve finales behaalde. Frank besloot na 2 jaar te stoppen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Hierna werd hij aangesteld als trainer bij Sparta Amsterdam, FC Barcelona, Galatasaray SK en bondscoach van Saoedi-Arabië.

Bij FC Barcelona bevestigde Frank Rijkaard zijn naam als vierde succesvolle Nederlandse trainer bij het Spaanse voetbalteam, na Rinus Michels, Johan Cruijff en Louis van Gaal. Na successen als de wedstrijd tegen Real Madrid in het Bernabéu, waar hij met 3-0 won en een winst op de Champions League, werd Frank in 2008 vervangen als trainer.

Het privéleven van Frank Rijkaard

Frank is in 2010 getrouwd met zijn vrouw Stefanie Rucker en heeft vier kinderen: Mitchell en Lindsay (uit een eerder huwelijk) en Santi en Ceejay (met Stefanie). Nadat Frank in 2013 werd ontslagen als bondscoach van Saoedi-Arabië, besloot hij een punt te zetten achter zijn trainersloopbaan. Tegenwoordig trapt hij liever een balletje met zijn kinderen.

Frank Rijkaard had eerder relaties met jeugdliefde Carmen Sandries en met Monique Olgers. Stefanie Rucker is het voormalige kindermeisje van het gezin in de tijd dat Rijkaard trainer bij FC Barcelona was. Stefanie paste destijds op zoon Mitchell. Kort nadat Rijkaard het huwelijk met Monique Olgers beëindigde, bleek de vonk overgesprongen met Stefanie en was zij in verwachting.