Spelersvrouw.nl

Marjo Jans, het ‘engeltje’ van succestrainer Ron Jans

Marjo Jans vrouw van Ron Jans

Hij liet voor haar een optreden in De Wereld Draait Door schieten. Ron Jans ging liever tennissen met zijn vrouw Marjo. Al ruim dertig jaar zijn ze getrouwd. Samen wonen ze, met hun zonen Daan, Koen en Luuk, in Tynaarloo. Marjo komt uit Raalte, waar ze Ron ontmoette.

In de plaatselijke Molenbar is Ron in één klap verliefd op Marjo, die twee vlechtjes droeg: ,,Het was liefde op het eerste gezicht, maar ze zag er heel jong uit. Ik was 21 en zo opgelucht toen ze zei dat ze 18 was. Dat leuke koppie heeft ze trouwens nog steeds”, vertelde hij in Zij Magazine over de ontmoeting.

Twee jaar later trouwden ze, vlak voor Ron Jans PEC Zwolle verruilde voor FC Groningen. Werken deed Marjo niet, maar desondanks is ze bepaald geen standaard spelersvrouw. Ze ontwikkelt zich maatschappelijk door knutselcursussen en bloemschikken met dames in het dorp te geven, bij handenarbeid te ondersteunen op school en organiseerde activiteiten te organiseren voor de spelersvrouwen. Ze gaat ook met hem mee wanneer hij naar Japan vertrekt.

Marjo Jans, vrouw van Ron Jans

,,Een engeltje, dat is ze”, omschrijft de voormalig docent Duits zijn vrouw, op wie hij nog steeds stapelgek is. ,,Ik kan me niet voorstellen dat iemand een hekel aan haar heeft, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. Ze houdt rekening met mensen, heeft aandacht voor iedereen en wil altijd helpen. We gaan niet vaak uit, omdat ik veel herkend wordt. Dan draait alles om mij en dat vind ik niet leuk.”

,,Maar ik heb zo’n hectisch beroep dat het echt heerlijk is om samen lekker thuis te zijn. Zij brengt rust in mijn leven. We hebben het fantastisch samen. Ik kan alles bij haar kwijt. Beslissingen nemen we samen. Als Marjo zou zeggen: “Ik ga daar niet heen”, dan gebeurt het niet. Ze heeft een veto-recht”, besluit Jans in Zij Magazine.