Spelersvrouw.nl

Zaïna Mohamed is de vrouw van Dennis van der Geest

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 mei 2022

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Dennis van der Geest werd geboren in Haarlem op 27 juni 1975. Hij is bekend geworden als topsporter: deze judoka heeft de nodige medailles en titels weten de verdienen op de matten van Europese kampioenschapen en bij wereldbekerwedstrijden.

Daarnaast heeft hij ook drie keer meegedaan aan de Olympische Spelen. Na zijn topsportcarrière is Dennis de wereld van televisie en muziek ingegaan. Hij is nu nog altijd actief als DJ. Bovendien kan je hem ook inhuren als spreker.

Dennis is dan misschien gewisseld van het soort podium, hij staat er nog steeds vaak op! Dennis van der Geest heeft een relatie met Zaïna.

Inhoudsopgave

De eerste medailles van judoka Dennis van der Geest

Hoewel Dennis van der Geest nu met name in de muziek- en televisiewereld te vinden is, is hij begonnen als judoka. Judo zit in de familie, want Dennis is altijd gecoacht door zijn vader Cor en zijn broer Elco doet ook aan de Japanse sport. 

Vanaf 1997 begon Dennis met het verzamelen van belangrijke medailles. Op het Europees kampioenschap van dat jaar in Oostende won hij de zilveren medaille in de gewichtsklasse van >95 kilogram. In hetzelfde jaar verdiende hij een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in Parijs.

De topsportcarrière van Dennis van der Geest

Na deze eerste belangrijke medailles op grote podia, groeide Dennis van der Geest uit tot topsporter. Hij verzilverde in totaal nog veertien andere medailles van elke haalbare kleur op Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en de Olympische spelen.


Dennis was drie keer deelnemer bij dit ultieme sporttoernooi. Zijn eerste keer was in Sydney, in 2000 waar hij de negende plaats behaalde. In 2004 In Athene wist hij een bronzen plak te winnen. Daarna volgden nog de Spelen van Peking in 2008, maar daar eindigde hij als 21e, en liep hij bovendien een elleboogblessure op.

De elleboogblessure van Dennis van der Geest

De elleboogblessure die Dennis van der Geest opliep tijdens de Spelen van Peking, zorgden ervoor dat hij het toernooi al na de eerste ronde moest verlaten. Hij herstelde van de blessure, maar het was wel een klap voor hem. Hij kwam niet meer in actie en hij gaf een jaar later aan definitief uit de sportwereld te stappen. De elleboogblessure had hem een groot gebrek aan motivatie opgeleverd.

Dennis van der Geest in de spotlights

Na zijn carrière als judoka is Dennis van der Geest nooit echt uit de spotlights verdwenen. Hij ging al snel voor de televisie werken. Zo presenteerde hij van 2009 tot 2016 het programma ‘De sterkste man van Nederland’. Maar hij is sindsdien bij veel meer televisieprogramma’s te zien van de EO en SBS als belangrijkste kanalen. Ook maakt hij zijn eigen programma’s zoals Dennis en de vrije geesten.

Dennis van der Geest als dj

Dennis van der Geest geeft op zijn website aan: ‘Used to trow people. Now I throw records.’ Hij is dus ook erg blij met zijn carrière als plaatjesdraaier. Hij heeft al lange tijd een grote liefde voor discoplaten. Hij draaide onder andere al voor Gerard Joling in de Ziggodome. Ook werkte hij al eens samen met Funkerman, Roog en Ronald Molendijk (onder de naam Ippon).

Relatie met Zaïna

Dennis van der Geest is al meer dan 20 jaar samen met vrouw Zaïna. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school en in 2009 trouwden ze. Samen hebben ze twee zonen en een dochter: Bjorn, Fynn en Deza. Partner Zaïna is onderwijsdeskundige.