Spelersvrouw.nl

Sophia Weber is de vriendin van Kai Havertz

Kai Lukas Havertz is een Duitse voetballer die doorgaans speelt als centrale middenvelder. In 2020 ruilde hij Bayer Leverkusen in voor Chelsea, waar de Londense club een hoop geld voor vrij had gemaakt. Kai Havertz heeft een relatie met Sophia Weber. Dit is Kai Havertz in een notendop. 

Inhoudsopgave

Alleskunner

Havertz begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Alemannia Mairadorf, Alemania Aachen en daarna vanaf dat hij elf jaar was bij Bayer 04 Leverkussen. In 2016 debuteerde hij in de Bundesliga voor Bayer Leverkussen. De toenmalige trainer Roger Schmidt zette hem toen in na 83 minuten. Hij kwam in het veld voor Charles Aránguiz. Omdat Havertz toen zo jong was, werd hij de jongste Bundesliga-debutant voor Bayer Leverkussen. Havertz was destijds namelijk 17 jaar oud. Zijn prestatie werd echter vier jaar later weer verbroken door Florian Wirtz, hij was namelijk nog jonger dan Havertz destijds was. Havertz mocht later vaker spelen voor de Duitse subtopper. Hij speelde namelijk in zijn debuutjaar vierentwintig wedstrijden in de competitie en ook drie wedstrijden in de UEFA Champions League. In 2017 was het dan zo ver voor Havertz dat hij zijn eerste doelpunt kon scoren voor de Duitse club. Tijdens een wedstrijd tegen VfL Wolfsburg maakte hij het 3-3 waardoor hij zijn eerste doelpunt van zijn profcarrière had gescoord. Vanaf zijn debuut jaar speelde dit Duitse talent steeds meer wedstrijden. Daardoor volgde er weer een record voor de jonge voetballer. 

Hij werd namelijk de jongste speler die zijn vijftigste wedstrijd in de Bundesliga speelde. Zijn teamgenoot Timo Werner had echter eerste het record op zijn naam staan. Havertz was in het seizoen 2018/19 dan ook niet te missen voor Leverkussen en daarom stond hij ook bij drieëndertig wedstrijden in de basis. In het gehele seizoen maakte Havertz zeventien doelpunten. Zijn eerste twee internationale doelpunten kwam in 2018. In de eerste speelronde van de UEFA Europa League speelde Leverkussen tegen PFK Ludogorets. En in dat seizoen zat er weer een record in voor Havertz. Hij was namelijk de meest scorende tiener ooit in een Bundesliga-seizoen. Havertz was toen zeventien jaar oud. En dat was nog niet alles voor Havertz in dat seizoen. Hij werd ook nog eens tweede bij de verkiezing van Voetballer van het jaar in Duitsland. In 2019 wist Havertz nog een record te vestigen. Hij werd de jongste speler die zijn honderdste Bundesliga wedstrijd wist te spelen. Hij was toen twintig jaar oud. Havertz word zo vaak ingezet door dat hij een alleskunner is, vandaar ook zijn bijnaam ‘Alleskönner’.

De overstap naar Engeland 

In 2020 werd bekend gemaakt dat Havertz zijn vertrouwde Bayer Leverkussen zou gaan verlaten voor de Engelse club Chelsea. De Engelse club wilde Havertz dan ook maar al te graag hebben want ze boden een 5-jarig contract aan en betaalden een transfer bedrag van €80.000.000,- . Hij scoorde in 2021 zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club in de UEFA Champions League. Dit was dan ook überhaupt zijn eerste doelpunt in de competitie nadat hij er wel twintig keer in gespeeld had.

Relatie met Sophia Weber

Kai Havertz heeft al lange tijd een relatie met Sophia Weber. Ze zijn zoals dat zo mooi heet jeugdliefdes. Ze doorstonden samen ups en downs maar bleven elkaar toch trouw. Volgens Duitse gossipmedia is Sophia een enigszins verlegen vrouw, die weinig behoefte heeft aan de spotlights die de bekendheid van haar vriend geven. Ze eet gezond en werkt hard. Samen hebben Kai en Sophia enkele honden, onder wie Baloo.

Salaris en vermogen Kai Havertz

De overstap naar Chelsea was een lucratieve voor de Duitser. Volgens The Sun verdient Kai Havertz zo’n 20 miljoen euro per jaar aan salaris bij Chelsea. Aangezien hij bij Leverkussen zeer waarschijnlijk ook best een aardig loon had, enkele sponsordeals heeft en nog bonussen opstrijkt, kunnen we stellen dat Havertz een groot vermogen heeft op zijn bankrekening.