Spelersvrouw.nl

Rob Muffels vriend van Sharon van Rouwendaal

Rob Muffels is de vriend van Sharon van Rouwendaal, een Nederlandse zwemster. Rob is zelf eveneens een professioneel zwemmer op hoog niveau, dus ze delen naast de liefde voor elkaar ook de liefde voor het water.

Inhoudsopgave

Rob Muffels vriend Sharon van Rouwendaal

Rob Muffels is in 1994 geboren in het Duitse Elmshorn. Hij is lid van de zwemvereniging SC Magdeburg en werd in 2015 landskampioen in zijn land op de vijf kilometer voor teams, in Kazan.

Bovendien pakte hij op individueel gebied zilver op dezelfde afstand. In 2019 pakte Rob Muffels ook nog de bronzen plak op het WK in Guangzhou (China), op de tien kilometer.

Verder studeert Rob buiten al het zwemmen: hij volgt de opleiding Psychologie. Sinds kort heeft de spierbundel een relatie met zwemster Sharon van Rouwendaal.

Rob Muffels zwemmer uit Duitsland

Sharon van Rouwendaal is geboren in Baarn en groeide uit tot recordhouder op de 200 meter rugslag, de 200 meter vlinderslag, de 400 meter vrije slag, de 800 meter vrije slag en de 1500 meter vrije slag.

Haar allergrootste succes boekte ze echter op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016, toen ze goud pakte op de tien kilometer open water zwemmen.

Sharon van Rouwendaal had relatie met Ferry Weertman

Sharon heeft een relatie gehad met collega-zwemmer Ferry Weertman, maar is tegenwoordig samen met Rob Muffels. En Weertman met Ranomi Kromowidjojo. In 2017 schreef Trouw nog een stuk over de toen vrijgezelle Sharon van Rouwendaal, die ‘van haar konijn de enige knuffels tussen haar zwemwedstrijden door kreeg’.

‘Het konijn van Sharon is eigenlijk de vervanging van een liefdesleven. Een vriend is te ingewikkeld in het bestaan van de zwemster, dus toen haar relatie uit ging nam ze dit konijn. Veel minder gedoe. Hij luistert als zij haar hart lucht. Niet veel later blijkt het konijn ziek. Ongeneeslijk. Hij krijgt een spuitje. Sharon traint verder’, schreef de krant.

Gelukkig is ze inmiddels dus toch succesvol geworden op liefdesgebied: ze zwom rechtstreeks in de armen van vriend Rob Muffels!