Spelersvrouw.nl

Chuba Akpom: zijn vriendin, verleden en vermogen!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 20 augustus 2023

Laatst Geüpdatet: 19 augustus 2023

Chuba Akpom is een van de nieuwe aanwinsten die Ajax heeft gedaan deze zomer. De 27-jarige aanvaller heeft al een behoorlijke voetbalcarrière achter de rug en heeft nog veel te gaan! Ajax kocht de Engelsman voor zo’n 12 miljoen euro over van Middlesbrough waar hij in 79 wedstrijden 33 keer wist te scoren. Maar heeft Akpom buiten het veld ook succes?

Inhoudsopgave

De jeugd van Chuba Akpom

Chuba Akpom werd in 2009 voor het eerst opgenomen in de jeugd van Arsenal. Vier jaar later op 14 september 2013 debuteerde hij in de Premier League tegen Sunderland. Vanaf het daar opvolgende jaar werd Akpom elk seizoen verhuurd aan andere clubs. Hij kwam in actie voor Brentford, Conventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton en het Belgische STVV.

Tot hij in 2018 officieel vertrok naar Griekenland. Waar hij ging spelen voor PAOK. Hij kende in succesvol eerste seizoen bij de club. PAOK won de beker en de competitie dat seizoen. Ook wist Akpom het enige doelpunt te scoren in de bekerfinale tegen AEK Athene. In totaal kwam hij twee seizoenen uit voor de club. Waar hij in 54 wedstrijden 14 keer scoorde.

In 2020 verkaste Akpom weer terug naar Engeland waar hij voor Middlesbrough ging spelen. Na 36 wedstrijden in één seizoen vertrok Akpom op huurbasis weer naar PAOK. Waar hij het gehele seizoen vol zou spelen. Toen hij terugkeerde bij Middlesbrough kende hij een enorm goed seizoen. Hij wist in de Chamionsship in 40 wedstrijden 28 keer te scoren. En dat maakte hem met 8 doelpunten voorsprong topscorer van de league.

Heeft Chuba Akpom een vriendin?

Het lijkt erop dat Chuba Akpom momenteel geen vriendin heeft. De aanvaller kent al jaren veel succes in het veld. Waar heeft voor alsnog niet de ware gevonden buiten het veld. Misschien vindt hij wel een leuke Nederlandse dame. Wij houden je in ieder geval op de hoogte!

Wat is het vermogen van Chuba Akpom?

Het salaris dat Akpom kreeg bij Middlesbrough wordt geschat op zon 25.000 per week. Wat bekent dat hij op jaarbasis ruim 1 miljoen pond verdiende. Zijn vermogen wordt momenteel geschat op zo’n 5.7 miljoen pond. Dat zal tijdens zijn gedurende contract bij Ajax een stuk hoger gaan worden. De Amsterdammers betaalden al meer dan 12 miljoen om de Engelsman naar Ajax te krijgen. En daar zal ook geen misselijk salaris bij zitten. In de loop van de tijd zal er meer bekend worden over het salaris van Akpom. Wij houden je op de hoogte.