Spelersvrouw.nl

De vrouwen in het leven van René van der Gijp

Rene van der Gijp vriendin Linda Schroder

Dat René van der Gijp een liefhebber is van vrouwelijk schoon mag als algemeen bekend worden beschouwd. De VI-analist (naar verluidt met een jaarsalaris van 400.000 euro per jaar) kijkt er niet alleen graag naar, volgens roddelblad Story heeft hij ook twee echte liefdespartners. Naast Danielle, acht jaar jonger dan Gijpie en in 2016 helaas op veel te jonge leeftijd overleden, zou hij ook ‘meer dan vriendschap’ hebben met de 25 jaar jongere Linda Schroder. Gijp was overigens vroeger al eens getrouwd met Jacqueline. Uit hun huwelijk kwam zoon Sanny voort.

Inhoudsopgave

René van der Gijp gaat trouwen met Minouche

Van der Gijp zou Linda Schröder hebben ontmoet in Crazy Piano’s, de nachtclub waar hij na de zomerse uitzendingen van VI in Scheveningen steevast te vinden was. Linda werkte er als serveerster. Danielle, tevens moeder van Gijp’s zoon Nikky, vertelde Story in augustus daarover: ,,Als deze nieuwe vlam van René denkt dat zij een wig kan drijven tussen ons, heeft ze het mis. Het klopt dat René nu even een andere vrouw heeft. In de afgelopen achttien jaar hebben we wel meer kinkjes in de kabel gehad. Maar één ding staat vast: René en ik blijven van elkaar houden, wat er ook gebeurt.”

Volgens Daniëlle Sijthoff, dochter van de in 2006 overleden oud-wielrenner en modekoning Theo Sijthoff, ziet ze Van der Gijp evengoed elke zondag, wanneer hij zoon Nikky komt ophalen voor een potje voetbal en een gezamenlijke maaltijd. “Hij mag op het gebied van relaties dan een afwijkende mening hebben, op andere punten is René heel burgerlijk.” Toch is ze uiteraard niet blij met de komst van Linda in het liefdesleven van René van der Gijp: ,,Maar aan de andere kant, is het precies zoals René zegt, hij hoeft tegenover niemand verantwoording af te leggen. Ook niet tegenover mij. Wij hebben wellicht een beetje een ongewone relatie, maar we houden zielsveel van elkaar.”

Vriendin van René van der Gijp: Linda

De manager van Van der Gijp ontkent dat de oud-PSV’er een echte relatie met Linda heeft. Volgens hem is zij een goede vriendin waarmee hij ‘veel lol’ heeft. In juni 2014 komt Weekend met het nieuws dat de oud-international niet langer een liefdesrelatie zou hebben met Daniëlle, al zou hij nog wel af en toe bij haar eten: ,,Ik kom er nog wel vaak, een paar keer per week eten, maar niet in de zin zoals het normaal gaat. Ik woon lekker op mezelf en wil ook nooit meer samenwonen. Al zou Pamela Anderson voor de deur staan, die komt er bij mij ook niet in”, reageert Gijp op zijn bekende wijze.

Over zijn kijk op liefde zei René van der Gijp eens in de interviewbundel De mama’s en de papa’s van Antoinnette Scheulderman (zelf ook bepaald geen onaantrekkelijke verschijning, red): ,,Ik heb veel vrouwen gekend. Al zat het bij mij vooral in het zoeken naar het gekke in iemand. Ik ben nog nooit heel erg verliefd geweest. Er zijn mensen die zeggen dat dat een groot gemist is. Ik luister dan naar ze, over hoe mooi het kan zijn en dat het echt bestaat, maar ik heb het nooit gevoeld. Ik vind Jacqueline en Danielle net zo aardig als mijn beste

vrienden. Vriendschap is het fijnste wat er is. Ik begrijp vrouwen wel, maar ze zijn me te ingewikkeld. Ik heb geen zin om me elke dag te moeten inleven. Samenwonen is gedoe. Iets van elkaar verlangen, ‘rekening houden met’. Alleen wonen is duurder, maar ook makkerlijker. Anderen zeggen dat ik asociaal ben. Je kunt ook denken dat het juist heel sociaal is. Ik dring niemand mijn manier van leven op.”

Op 4 maart 2016 komt het verdrietige bericht dat Van der Gijps levenspartner Daniëlle onverwacht is overleden.

2 comments