Spelersvrouw.nl

Patricia van Laar de vriendin van Sisca Folkertsma

Patricia van Laar vriendin Sisca Folkertsma

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 15 februari 2021

Laatst Geüpdatet: 25 maart 2023

Patricia van Laar is de vriendin van Sisca Folkertsma. Folkertsma, die voor de Oranje Leeuwinnen en Eredivisie-club FC Twente voetbalt, is al enige tijd dolgelukkig in de liefde met haar vriendin Patricia!

Inhoudsopgave

Patricia van Laar vriendin Sisca Folkertsma

Je hoeft bepaald geen raketgeleerde te zijn om erachter te komen hoe Sisca Folkertsma en Patricia van Laar elkaar hebben leren kennen. Een kleine zoekopdracht wijst namelijk uit dat Van Laar fysiotherapeute is van beroep, en dat oefent ze onder meer uit bij FC Twente, de werkgever van haar vriendin Sisca. De speelsters van de Tukkers behandelen doet Patricia er overigens bij, want daarnaast is ze fysiotherapeute bij Pro-F én personal trainster.

Pakken we haar Instagram-account erbij, dan zien we dat Van Laar en Folkertsma helemaal hoteldebotel zijn. Er gaat bijna geen week voorbij zonder een innige foto van de twee tortelduifjes, die het duidelijk ontzettend gezellig hebben met elkaar.

© Instagram

Sisca Folkertsma voetbalster Oranje Leeuwinnen én Bordeaux

Folkertsma is nu al een tijdje een bekende naam in de voetbalwereld. Ze kwam geruime tijd uit voor Twente en is een vaste naam in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. In 2019 wilde ze per se met dat keurkorps naar het vrouwen-WK, maar toen sloeg het noodlot opeens toe.

Oranje Leeuwin zag droom in duigen vallen

In de Eredivisie Vrouwen-wedstrijd tussen ‘haar’ Twente en Ajax ging het mis: “Het was de 36e minuut. Ik wilde wegdraaien, maar mijn voet bleef vaststaan op het veld. Ik voelde iets knappen, maar voelde geen pijn. Ik heb zelfs nog twintig minuten door gevoetbald, al had ik wel in de gaten dat ik daarna niet snel kon draaien. Toen ik dat toch een keer deed, zakte ik door mijn knie heen. Toen wist ik zeker dat ik van het veld af moest. Er spookte van alles door mijn hoofd toen ik naar de kant liep. De strijd om het kampioenschap met Twente, het WK dat eraan zat te komen. Ik hoopte dat de schade mee zou vallen, maar diep van binnen wist ik dat het seizoen voorbij was.”