Spelersvrouw.nl

Eveline Russ vriendin van Kai Verbij

Eveline Russ is de vriendin van Kai Verbij. De Nederlandse langebaanschaatser, die in 2017 wereldkampioen sprint werd en twee jaar later het wereldkampioenschap afstanden op de 1000 meter won, is dus geen vrijgezel meer.

Inhoudsopgave

Eveline Russ vriendin Kai Verbij

Op de website Schaatsen.nl onthulde de in 1994 in Leiderdorp geboren Kai Verbij het nieuws dat hij een vriendin heeft. Dat was in september 2018. In zijn vakantie vertoefde Kai nog negen dagen met zijn voor het grote publiek onbekende vriendin in Oostenrijk en Tsjechië.

Voor haar kan de schaatser genoeg tijd vrijmaken, voor zijn vriendengroep uit Leiden ligt dat wat lastiger. “Ik mis het wel een beetje, maar ze begrijpen dat het lastig is om af te spreken. Ik woon in Heerenveen en heb doordeweeks en buiten het schaatsen om weinig tijd. Maar aan de andere kant raak je er gewend aan. Dit is nou eenmaal m’n werk.” Kai, is goed bevriend met Thomas Krol, Sven Kramer, Jan Smeekens en Kjeld Nuis.

Eveline Russ afgestudeerd op Voeding en Diëtetiek

Eveline Russ studeerde Voeding en Diëtetiek op de Hogeschool van Amsterdam. Op de website van laatstgenoemde vertelt de blondine over de keuze voor die opleiding: “Mijn vader komt uit Oostenrijk en daar is eten een belangrijk onderdeel van de cultuur. Hierdoor was ik als klein meisje al veel bezig met bakken en koken.”

“Mijn minor volgde ik aan de Umeå University in Zweden. Dat was een de beste keuzes die ik tijdens de opleiding heb gemaakt. Naast de leerzame vakken die ik volgde, was het bijzonder om te studeren in het buitenland. Naast de onvergetelijke herinneringen in Umeå heb ik nu vrienden over de hele wereld!”

“Dit voorjaar heb ik zelfs een aantal vriendinnen opgezocht in Zuid-Korea; een land waar ik anders misschien wel nooit heen zou zijn gegaan.” Nadeel is natuurlijk wel dat Kai Verbij zijn vriendin Eveline Russ dan een tijdje moet missen.

Kai Verbij maakt ook muziek

In zijn vrije tijd kruipt Kai Verbij graag achter de piano. Ongetwijfeld zal hij al de nodige liedjes gespeeld hebben voor zijn vriendin Eveline Russ.