Spelersvrouw.nl

Maryze Borst de vriendin van Stefanie van der Gragt

Maryze Borst vriendin Stefanie van der Gragt

Maryze Borst is de vriendin van Stefanie van der Gragt. Oranje Leeuwin Van der Gragt is al een tijdje gelukkig met haar partner Maryze en de twee zijn onlangs ouders geworden van een dochtertje, Noé Linn genaamd.

Inhoudsopgave

Maryze Borst vriendin Stefanie van der Gragt

Maryze Borst is in tegenstelling tot haar grote liefde Stefanie van der Gragt géén topsporter. In 2013 studeerde ze af aan de ROC Kop van Noord-Holland als administrateur en inmiddels is ze werkzaam als assistent-accountant bij het bedrijf VvAA.

Stefanie van der Gragt en Maryze Borst trotse ouders dochtertje

In mei van het afgelopen kalenderjaar maakte Van der Gragt wereldkundig dat haar vriendin Maryze Borst in blijde verwachting was, en in november beviel ze van een kerngezond dochtertje, Noé Linn. Dat onthulde de Oranje Leeuwin door een foto te plaatsen op Instagram, begeleid door de tekst: ‘Noé Linn. 7-11-2020. Supertrots en verliefd op jou!’

© Instagram

Stefanie van der Gragt voetbalster Oranje Leeuwinnen én Inter Milan

Stefanie van der Gragt is nu al een tijdlang één van de bekendste gezichten van de Oranje Leeuwinnen. Ook op clubniveau heeft de verdedigster al het een en andere bereikt. Achtereenvolgens kwam ze namelijk uit voor FC Twente, Bayern München, Ajax, FC Barcelona… en nu is ze weer terug in Amsterdam. Over haar keuze om het ‘grote Barça’ te verruilen voor De Toekomst zei ze: “Door corona was er bij veel clubs onduidelijkheid en ik wilde gewoon zekerheid. Dus toen Daphne Koster me belde, had ik daar wel oren naar.” Tegenwoordig is ze actief in Italië bij Inter Milan.

Dat betekent overigens niet dat ze het in Barcelona niet naar haar zin had. Haar eerste buitenlandse avontuur (bij Bayern) viel tegen, maar moeder Annie zag haar dochter stralen in Catalonië, waar ze bij Lieke Martens in huis woonde: “Alles is er leuker. De stad en het weer natuurlijk, maar ook de sfeer en de trainingen bij de club. Het is jammer dat ze dit seizoen zoveel blessures heeft gehad. Maar ja, misschien is dat een goed voorteken. In dat jaar bij Bayern had ze ook veel blessures, maar aan het eind van dat seizoen werd ze wel Europees kampioen met het Nederlands elftal.”