Spelersvrouw.nl

Nicky de Jong vriendin van Kiran Badloe

Nicky de Jong is de vriendin van Kiran Badloe, een Nederlandse windsurfer die ook actief is op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. In de kwalificatiereeks troefde hij vriend en collega Dorian van Rijsselberghe af.

Inhoudsopgave

Nicky de Jong vriendin Kiran Badloe

Onlangs plaatste Kiran Badloe zich tijdens de kwalificatiereeks in Australië voor de Olympische Spelen. Zijn vriendin Nicky de Jong reisde mee ‘down under’, ook al had Kiran niet veel tijd voor haar tussen de wedstrijden door.

“Hij zit onwijs in zijn eigen wereldje en eigen focus. Soms is dat moeilijk, maar het geeft Kiran een goed gevoel dat ik hier rondloop in het Australische Sorrento”, vertelde de blondine, die daardoor haar 26ste verjaardag in Australië vierde, destijds aan Omroep Flevoland.

Kiran Badloe naar Olympische Spelen

Kiran Badloe is begonnen met windsurfen op Bonaire, waar zijn vader toen voor drie jaar aan het werk kon. Vervolgens pakte hij bij Almere Centraal in zijn geboortestad door en groeide Kiran uit tot één van de beste windsurfers van Nederland. Zo ontving Kiran in 2019 nog de Conny van Rietschoten Trofee, en daarmee de titel ‘Zeiler van het Jaar’.

Badloe opvolger van goede vriend Dorian van Rijsselberghe

In de kwalificatiereeks voor de Spelen troef hij vriend en collega Dorian van Rijsselberghe af: laatstgenoemde besloot daarna gelijk te stoppen, en het spreekwoordelijke stokje over te dragen aan Kiran Badloe. Wat zal vriendin Nicky de Jong trots zijn!