Spelersvrouw.nl

Natalie Powell de vriendin van Sanne van Dijke

Natalie Powell is de vriendin van Sanne van Dijke, een Nederlandse judoka die actief is in de klasse tot 70 kilogram. Natalie Powell is net als Sanne van Dijke topjudoka en komt uit voor Wales/Groot-Brittannië. Ze heeft zelfs eerste op de wereldranglijst gestaan.

Inhoudsopgave

Natalie Powell vriendin Sanne van Dijke

Natalie Powell is in oktober 1990 geboren in Wales. Haar doorbraak als judoka vond plaats in 2014, toen ze op de Commenwealth Games (voor Groot-Brittannië) een gouden medaille won namens Wales op de tot 78 kilogram-klasse voor vrouwen.

Natalie Powell is net als Sanne van Dijke topjudoka

In 2017 werd ze de eerste vrouwelijke Britse judoka die op nummer één van de wereldranglijst kwam te staan. Die plek behaalde ze dankzij een gouden medaille op de Abu Dhabi Juudo Grand Slam, in 2017. Eerder dat jaar pakte Natalie Powell, natuurlijk onder toeziend oog van haar vriendin Sanne van Dijke, de bronzen medaille op het EK.

Net als haar vriendin Natalie Powell is dus ook Sanne van Dijke topjudoka. Ze werd in 2015 Europees kampioen junioren voor dames tussen de 21 en 23 jaar. In 2017 volgde een Europese titel, in Warschau (Polen), in de klasse tot 70 kg. En net als andersom zat nu haar partner Natalie Powell fanatiek schreeuwend op de tribune rond de judomat.

Sanne van Dijke loopt marathon voor zelfmoordpreventie

Sanne van Dijke loopt marathons voor het goede doel, dat strijdt om zelfmoordpreventie. Aanleiding is de zelfmoord van haar broer Steven (25), en later die van collega-topjudoka Ilona Lucassen (23). “Meer mensen worstelen, zijn over langere periodes niet gelukkig. En ik vind het heel erg dat mensen blijkbaar het idee hebben dat zij gek zijn, dat ze hun gedachten niet durven te delen.”

“Als ik naar mijn vrienden kijk, weet ik zeker dat iedereen weleens last heeft van eenzaamheid, of tegenslagen voelt. Heb ik ook. Ik zie soms ook niet direct het licht aan het einde van de tunnel”, zei Sanne van Dijke daarover in het Algemeen Dagblad. Wat zal haar vriendin Natalie Powell toch trots op haar zijn!